Προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία Κέντρου Ρομποτικής μεταξύ δήμου Ναυπλίου και ΓΑΒ ΛΑΒ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού στο χώρο του ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου, με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, με σκοπό να το κάνει διαθέσιμο στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Με την προγραμματική συμφωνία συνεργασίας, το ΓΑΒ LAB αναλαμβάνει την επιστημονική επιμέλεια της λειτουργίας του χώρου και τη μετεξέλιξή του στο Χώρο Καινοτομίας του Ναυπλίου. 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Dimitris Kostouros, δήλωσε πως «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον με την λειτουργία του ‘Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής’.  Τα παιδιά αποκτούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική πρόσβαση σε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης κι ενίσχυσης ομαδικών -συνεργατικών δεξιοτήτων αλλά και κατάκτησης σύγχρονων εφοδίων, που είναι πλέον τόσο απαραίτητα στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Πλέον έχουν την δυνατότητα στο Ναύπλιο να αναπτύξουν τις καινοτομίες και τις εφευρέσεις τους, καθιστώντας την ρομποτική εργαλείο στην κάθε επιστήμη. Μέσω του ΓΑΒ LAB κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα. Ελέγχουμε την ποιότητα των αποτελεσμάτων και συντονίζουμε την όλη λειτουργία του χώρου ».

Από την πλευρά του ο κ. Manolis Wallace, Διευθυντής του ΓΑΒ LAB και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δήλωσε «Έχουμε στο Ναύπλιο ορισμένους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, που διαθέτουν από τον προσωπικό τους χρόνο για να προσφέρουν στα παιδιά μας το κάτι παραπάνω. Τιμώντας την προσφορά τους, ο ρόλος του Πανεπιστημίου θα είναι να τους υποστηρίξει και να φροντίσει το έργο τους να έχει το μεγαλύτερο και ευρύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, θέτουμε σήμερα υπό την αιγίδα μας το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού και σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τη μετεξέλιξή του στο “Χώρο Καινοτομίας” του Ναυπλίου».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο