Γίνεται πραγματικότητα το κτίριο συσσιτίων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το κτίριο συσσιτίων της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου γίνεται πραγματικότητα και γίνεται από εμάς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου Ιερέα Ελευθέριο Μίχο, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βασίλειο Σιδέρη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Φάνη Στεφανόπουλο και Γιάννη Σαρρή.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/75oik78GTVM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργαστήκαμε, τον παπα Λευτέρη, το Δήμαρχο Ναυπλίου και τους συνεργάτες μου στην Αργολίδα το Βασίλη Σιδέρη, τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, το Φάνη Στεφανόπουλο, το Γιάννη Σαρρή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «το έργο το αγκαλιάσαμε ουσιαστικά, με πράξεις συγκεκριμένες και σκληρή δουλειά. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Αποδείξαμε ωστόσο ότι με την εμπιστοσύνη των πολιτών επιτυγχάνουμε σπουδαία αποτελέσματα για την κοινωνία της Πελοποννήσου». 

«Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται κάτω από τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Αυτές οι κοινωνικές δομές δεν είναι προνόμιο μόνο της χώρας μας, αλλά υπάρχουν σε όλο το σύγχρονο κόσμο, γιατί υπάρχουν αυτές οι ανάγκες. Το πρόβλημα είναι πόσο γρήγορα αντιλαμβανόμαστε αυτά τα αιτήματα των καιρών και πόσο αποτελεσματικά παρεμβαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης. 

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου Ιερέας Λευτέρης δήλωσε «Ιδιαίτερα χαρούμενη είναι η σημερινή μέρα, γιατί τελείωσε ένας Γολγοθάς ώστε να γίνει αυτό το κοινωνικό κτήριο, που θα αποτελέσει κοινωνικό φάρο για το Ναύπλιο, που θα στεγάσει σε ανθρώπινες συνθήκες το συσσίτιο. Κύριε Περιφερειάρχα, θέλουμε ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εθελοντών του συσσιτίου γιατί φέρατε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Ευχαριστώ επίσης και το Δήμαρχο κ. Κωστούρο, ο οποίος και αυτός έτρεξε όσο γινόταν για να υλοποιηθεί το έργο αυτό. Το περιμένει η κοινωνία του Ναυπλίου το έργο αυτό».

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος από την πλευρά του τόνισε «Σε μια άλλη περίοδο της κοινωνίας μας δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση. Ζούμε όμως στη δυσκολότερη περίοδο της χώρας και είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε αυτό. Η αντίδρασή μας ήταν από την πρώτη στιγμή η μέριμνά μας για να οικοδομηθεί ένα κέντρο εξυπηρέτησης απόρων. Τα εμπόδια ήταν πάρα πολλά σε αυτή τη διαδικασία. Αν δεν βρίσκαμε αυτιά που να ακούν και καρδιές που να επιθυμούν δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια και, μετά την ένταξη του έργου και μετά από πολλές διαδικασίες, φτάσαμε στην  υπογραφή της σύμβασης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα και στον παπά Λευτέρη που ήταν η κινητήριος δύναμη αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για όλη τη βοήθεια που μας παρείχε».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε «πολύ σημαντική μέρα και για εμένα προσωπικά και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης. Ένα έργο που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει, ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και την αντίσταση πολλών που πίστευαν ότι η ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει προβλήματα. Με το έργο αυτό ανοίξαμε νέους δρόμους που θα ακολουθήσουμε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στην Πελοπόννησο. Το έργο ανήκει στην κοινωνία του Ναυπλίου. Τέτοια μεγάλα έργα κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου βασιζόμενη στη βασική αρχή της συνεργασίας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και τα καταφέραμε».

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Σιδέρης δήλωσε «είναι μια σημαντική μέρα για το Ναύπλιο, την Αργολίδα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει το συνάνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον πάτερ Λευτέρη και το Δήμαρχο κ. Κωστούρο και εμείς ως Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη είμαστε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες, που έχουν στόχο την αλληλεγγύη».       

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φάνης Στεφανόπουλος έκανε λόγο για «μέρα χαράς για όλους εμάς τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εκκίνηση της προσπάθειας αυτής να γίνει από τον παπά Λευτέρη όταν ήμουν Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και πήρε σάρκα και οστά όταν βρήκε ευήκοα ώτα, τον Πέτρο Τατούλη, γνωστό για τον ανθρωπισμό του και το Δήμαρχο Ναυπλίου. Παραμένουμε παρόντες για να παλεύουμε κάθε μέρα στην Αργολίδα και όλη την Πελοπόννησο για όλα τα έργα που έχουν προτεραιότητα τον άνθρωπο».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαρρής από την πλευρά του σημείωσε ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα γιατί υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής ενός κτιρίου πάρα πολύ σημαντικού. Ευχής έργον θα ήταν να μην απαιτούσαν οι συνθήκες τη δημιουργία τέτοιων δομών, οι οποίες ωστόσο είναι πάρα πολύ σημαντικές για τις μέρες τις οποίες ζούμε».   

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο