Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγροτική παραγωγή των Ιρίων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων υλοποιεί για για 14η συνεχή χρονιά το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην πλατεία Ιρίων, στις 21:00 το βράδυ, τη γιορτή της αγκινάρας.

Αποτελώντας μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων, που προβάλλουν τη διατροφική αξία, τις φαρμακευτικές ιδιότητες της αγκινάρας αλλά και τις πολλές δυνατότητες μαγειρέματος της θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της γιορτής.

Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές, θα προσφερθούν στους λάτρεις του φαγητού, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής με την Στέλλα Κονιτοπούλου.

Μετά από διαρκείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με φορείς του νομού, το καλοκαίρι του 2018 η αγκινάρα Ιρίων θα συμπεριληφθεί στους κοινοτικούς καταλόγους των προϊόντων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης». Η επωνυμία αυτή θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των παραγωγών.

afisa giorti agkinaras

Τελευταία τροποποίηση στις 10 Μαΐου 2018 %11:%Μαϊ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia