Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε η μεταφύτευση των φοινικόδεντρων στην παραλία Αγίου Νικολάου

Τα σχεδόν 10 χρόνων φοινικόδεντρα που στόλιζαν την επαρχιακή οδό Ναυπλίου Δρεπάνου στο ύψος των Λευκακίων, μας αποχαιρετούν πλέον οριστικά, λόγω της διάνοιξης του δρόμου.

Οι εργασίες της ανάδοχου εταιρίας, αναγκαστικά, οδηγούν στην απομάκρυνσή τους και έτσι αποφασίστηκε η μεταφύτευση τους από τον Δήμο Ναυπλιέων στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος της υπηρεσίας πρασίνου, Γιώργος Μπουζαλάς, που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τις εργασίες, μας επισήμανε ότι πρόκειται πραγματικά για ένα δύσκολο εγχείρημα και η προσπάθεια ήταν πραγματικά πολύ καλή απ’ όλους τους γεωπόνους, μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό, που ανέλαβε να κάνει πράξη το πρόγραμμα μεταφύτευσης έτσι ώστε οι μεγάλοι σε όγκο φοίνικες (ύψους 2 και 3 μέτρων) να μεταφερθούν σχεδόν άθικτοιστην ασφαλέστερη επιλογή που είχαμε διαθέσιμη, στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Οι κύριοι λόγοι αυτής της επιλογής ήταν αφενός το εδαφολογικό περιβάλλον και αφετέρου ο καλλωπισμός μιας περιοχής με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο