Ιουνίου 18, 2015

Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε η μεταφύτευση των φοινικόδεντρων στην παραλία Αγίου Νικολάου

Τα σχεδόν 10 χρόνων φοινικόδεντρα που στόλιζαν την επαρχιακή οδό Ναυπλίου Δρεπάνου στο ύψος των Λευκακίων, μας αποχαιρετούν πλέον οριστικά, λόγω της διάνοιξης του δρόμου.

Οι εργασίες της ανάδοχου εταιρίας, αναγκαστικά, οδηγούν στην απομάκρυνσή τους και έτσι αποφασίστηκε η μεταφύτευση τους από τον Δήμο Ναυπλιέων στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος της υπηρεσίας πρασίνου, Γιώργος Μπουζαλάς, που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τις εργασίες, μας επισήμανε ότι πρόκειται πραγματικά για ένα δύσκολο εγχείρημα και η προσπάθεια ήταν πραγματικά πολύ καλή απ’ όλους τους γεωπόνους, μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό, που ανέλαβε να κάνει πράξη το πρόγραμμα μεταφύτευσης έτσι ώστε οι μεγάλοι σε όγκο φοίνικες (ύψους 2 και 3 μέτρων) να μεταφερθούν σχεδόν άθικτοιστην ασφαλέστερη επιλογή που είχαμε διαθέσιμη, στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Οι κύριοι λόγοι αυτής της επιλογής ήταν αφενός το εδαφολογικό περιβάλλον και αφετέρου ο καλλωπισμός μιας περιοχής με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia