Συζήτηση με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου στο Δ.Σ. του Δήμου Ναυπλιέων

Ιουνίου 12, 2015
Την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας υπεραμύνθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος όταν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων ετέθει θέμα από πλευράς της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας και των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Πριν την παρέμβαση του Δημάρχου, σε πεδίο μάχης είχε μετατραπεί η συζήτηση για την λειτουργία του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας, με τους εκπροσώπους του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και των μελών του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου να ανταλλάσσουν κατηγορίες για τη διαχείρισή του θέματος.

Το θέμα είχε προταθεί να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης υπό τη μορφή του κατεπείγοντος από την παράταξη «Νέα Ελπίδα». Για «επιχείρηση εντυπώσεων και επικοινωνιακά παιχνίδια με ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τονίζοντας πως η κοινωνική πολιτική του Δήμου δεν πρέπει να αποτελεί «πεδίο μικρόψυχων παραταξιακών συγκρούσεων». Με απόλυτη ψυχραιμία και ιστορική ακολουθία ο Δήμαρχος Ναυπλιέων γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λειτουργεί η υπάρχουσα δομή με τις καλύτερες συνθήκες διευκολύνοντας και ενισχύοντας τη με κάθε τρόπο, όποτε αυτό είχε ζητηθεί.

Ο κ. Κωστούρος ανακοινώσε παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Ιερό Ναό, επαναπροωθεί το αρχικό σχέδιο της ανέγερσης ενός κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις και θα έχει την δυνατότητα να στεγάσει όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Εξετάζει και προωθεί όπως χαρακτηριστικά είπε «την ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου μετά την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων». Για ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά έκανε λόγο ο κ. Γραμματικόπουλος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με τον τρόπο που δεν προχώρησε η συζήτηση κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της παράταξης της ΑΥΡΑ, ο κύριος Κοκκινόπουλος αντιπρότεινε, ως μοναδική ορθολογική λύση, την άμεση οργάνωση κατάλληλων κοινωνικών δομών, των οποίων ο Δήμος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας τους. Η κυρία Καραμολέγκου δήλωσε ότι θα σταθεί αλληλέγγυα και θα στηρίξει, οποιαδήποτε προσπάθεια εκδηλωθεί από την δημοτική αρχή στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης λειτουργίας του κοινωνικού συσσιτίου της Ευαγγελιστρίας.

Μετά από πολύωρη και διεξοδική συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πλειοψηφικά την πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπάρχουσας δομής του κοινωνικού συσσιτίου της Ευαγγελίστριας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 25 Μάι

  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Πλ. Αγίου Βασιλείου 39 & Ουάσιγκτον 1

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710222348

 • 25 Μάι

  ΜΕΡΟΛΑ Α. - ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Νοταρά 78

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741025806

 • 25 Μάι

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 25 Μάι

  ΚΟΥΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Αγίου Νίκωνος 98

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731027227

 • 25 Μάι

  ΚΑΡΝΟΥΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αρτέμιδος 103

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00  (Επ.), τηλ.: 2721021460

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia