Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης οδών στον Δήμο Ναυπλίου

Σεπτεμβρίου 04, 2013
Θέμα χρόνου είναι η εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο ανάπλασης των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου , Κιλκίς, Ναυαρίνου Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες φτάνουν στο τέλος και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο συνολικού κόστους 1.537.500 ευρώ, το οποίο εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η υλοποίησή του αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή.

Η πλακόστρωση της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου , που αποτελεί μια βασική οδό για την πόλη, καθώς ενοποιεί το κέντρο του Ναυπλίου (κόμβος Ενδεκάτης) με το κέντρο της παλιάς πόλης (Πλατεία Συντάγματος), όσο και η ανάπλαση των κάθετων σε αυτή οδών Κιλκίς, Ναυαρίνου και Θεσσαλονίκης, θα γίνουν στα πρότυπα των εγκεκριμένων σχεδίων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με τον συνολικό σχεδιασμό της παλιάς πόλης.

Η πλακόστρωση της Βασιλέως. Κωνσταντίνου θα ξεκινήσει από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας, στην ενδεκάτη και θα φτάσει μέχρι την οδό Συγγρού στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Ο πεζόδρομος της Βασιλέως. Κωνσταντίνου θα διασχίζει της οδούς Πολυζωίδου και Συγγρού οι οποίες είναι οδοί κίνησης οχημάτων δημιουργώντας ένα είδος «πεζογέφυρας» ελαφρώς υπερυψωμένης με ειδική σήμανση για προτεραιότητα στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων έναντι των αυτοκινήτων. Στην ανάπλαση φυσικά, περιλαμβάνεται αστικός εξοπλισμός, αλλά και δενδροφύτευση. Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα παλιά φωτιστικά στο ήδη διαμορφωμένο τμήμα της οδού .Επίσης θα κατασκευαστεί πέργκολα στην αρχή της Σιδηράς Μεραρχίας, έτσι ώστε να είναι ελκυστική η είσοδος στον πεζόδρομο που οδηγεί στο κέντρο της παλιάς πόλης. Τέλος θα δοθεί ειδική μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ (ράμπες, λωρίδα κίνησης τυφλών κ.α.).

Τελευταία τροποποίηση στις 11 Απριλίου 2014 %20:%Απρ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia