Νοεμβρίου 12, 2016

Επιχείρηση εντοπισμού σπάνιας πάπιας στο... Ναύπλιο! (video)

Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας έστησαν επιχείρηση παρατήρησης και καταγραφής  ενός σπάνιου είδους πάπιας στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο υδροβιότοπο Ναυπλίου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 - Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε το μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Τάκης Λεοντίδης

Η πουπουλόπαπια είναι ένα είδος πτηνού μεγάλου μεγέθους ευρέως διαδεδομένο. Ζει κατά μήκος των Σκανδιναβικών ακτών μέχρι την Αγγλία και έχει σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας του κυνηγιού και της θήρευσης των αυγών της από τον άνθρωπο.


Προκειμένου να προστατευτούν οι πουπουλόπαπιες κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους και κατά την ανάπτυξή τους, απαγορεύτηκε βάσει κανονισμών η θήρευση, η αλιεία και οι επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές όπου ζει.


Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός του είδους στη Λευκή Θάλασσα υπερβαίνει τα 5.000-8.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα.  Στην Πελοπόννησο έχει καταγραφεί τρεις φορές ,την πρώτη το 1905 ,το 1968 και φέτος το 2016.


Πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο είδος πάπιας και μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας ήρθαν στο Ναύπλιο για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την Πουπουλόπαπια.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 16:37

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia