troupis 728x90

WebBanner 728x90 Final New

"Έρχεται" ο 2ος Παλαμήδειος Άθλος Ναυπλίου - Οι λεπτομέρειες

Οκτωβρίου 24, 2016
«Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου– Nafplio Castle Run» - Αθλητικός Τουρισμός - Ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία των τοπικών αρχών, του Εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κ. Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΓΓ του ΕΟΤ κ. Χαροκόπου Κωνσταντίνου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Ιωάννη Μπόλλα, των θεσμικών φορέων και πλήθος δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου από σχεδόν όλα τα αθηναϊκά και τα τοπικά ΜΜΕ και παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) κ. Ιωάννη Δάρρα, έγινε το Σάββατο 22/10/16 η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών και αγωνιστικών λεπτομερειών του 2ου Παλαμήδειου Άθλου ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και αναλύθηκαν οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για τον «Αθλητικό Τουρισμό».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση σε ετήσια βάση του «Παλαμηδείου Άθλου - Castle Run» που θα το 2016 είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 27 Νοεμβρίου ταυτόχρονα με τις τελετές για την Άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.


Αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου.


Επιπλέον, ανέδειξε και τις άλλες μεγάλες αθλητικές Διοργανώσεις που γίνονται στο Ναύπλιο επισημένοντας ότι το Ναύπλιο σήμερα αποτελεί σημαντικό αθλητικό προορισμό. Αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έτυχε η Διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ και την AIPS .


Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας γιατί με την συμβολή της κυρίας Άλκηστις Παπαδημητρίου εξασφαλίστηκε αφενός να διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά ο αγώνας δρόμου με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου και αφετέρου η δωρεάν για όλους επίσκεψη εντός του εορταστικού αυτού διημέρου.


Ανακοίνωσε τον κοινωνικό στόχο της Διοργάνωσης που είναι η ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας.

Ευχαρίστησε τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο και στους παράλληλους αγώνες σαν αθλητές ή φίλαθλοι και να χαρούν την ημέρα που γιορτάζει η πόλη τους.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κύριος Βασίλης Σιδέρης, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε αυτή τη Διοργάνωση τονίζοντας ότι η πρόσκληση της συμμετοχής είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον Παλαμήδειο Άθλο ως ένα δρόμο που με τα χρόνια εξελίσσεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην σημερινή ιδιαίτερα ελκυστική αγωνιστική μορφή με την ανάβαση των σκαλοπατιών του κάστρου του Παλαμηδίου.

Ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΕΟΤ, κ. Χαροκόπος Κωνσταντίνος, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτριου Τρυφωνόπουλου, ο οποίος λόγω προγραμματισμένου υπηρεσιακού ταξιδιού δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση.

«Με ενθουσιασμό χαιρετίζω και τη φετινή Διοργάνωση του «Παλαμηδείου Άθλου 2016- Nafplio Castle Run» που πραγματοποιείται σε μία από τις πιο όμορφες και συνάμα ιστορικές πόλεις της χώρας μας, το Ναύπλιο.
Ο «Παλαμήδειος Άθλος» αποκτά τη δική του ξεχωριστή θέση μέσα στις υπόλοιπες Διοργανώσεις της πόλης και αυτό γιατί του αναγνωρίζεται η συμβολή του τόσο στην ανάδειξη της ιστορικότητάς όσο και στην προβολή του Ναυπλίου ως αθλητικού και τουριστικού προορισμού.


Η πρώτη πετυχημένη διοργάνωση απέδειξε αυτό που είχαν διακηρύξει μαζί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 2004: ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός οραματίζονται κοινούς στόχους. Ο Αθλητισμός περιλαμβάνει ταξίδια και ο Τουρισμός μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ως τουριστικά εκθέματα.


Η αγωνιστική ανάβαση του κάστρου του Παλαμηδίου γίνεται παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου κάθε τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη (φέτος στις 27.11.2016). Την ίδια στιγμή, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το μοναδικό Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου.


Δρομικοί Αγώνες λοιπόν, όπως το Nafplio Castle Run και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου (έγινε τον περασμένο Μάρτιο), εστιάζουν στην προβολή στο εξωτερικό, της πόλης, της Αργολίδας ευρύτερα και τελικά της Ελλάδας, με σημαντικά οφέλη για το τουριστικό μας προϊόν.


Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το αρμόδιο Υπουργείο έχουμε ασπαστεί την συνεισφορά τους και τις στηρίζουμε ένθερμα και έμπρακτα. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο τα είδη τουρισμού που μπορεί κανείς να απολαύσει στη χώρα μας, όπως ο αθλητικός τουρισμός.


Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές που με την προσπάθεια τους μπορούν να καταστήσουν τον «Παλαμήδειο Άθλο» θεσμό στ’ αθλητικά γεγονότα αλλά και έναν ακόμη τρόπο προώθησης της ομορφιάς και της ποιότητας του Ναυπλίου. Τους εύχομαι καλή δύναμη στην πραγματοποίηση του event.


Καλή επιτυχία και στους συμμετέχοντες!»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), κ. Ιωάννης Δάρρας, αφού συνεχάρη την Δημοτική αρχή και την Οργανωτική Επιτροπή για την Διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού και συμβολικού αθλητικού γεγονότος, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τον Παλαμήδειο Άθλο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών που θα γίνει στην Αυστρία εντός του Νοεμβρίου.

Ο Γενικός Δ/ντης, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, παρουσίασε με λεπτομέρειες στον αγώνα, παρουσίασε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε τον συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος θα ξεπεράσει τις 2000 συμμετοχές- αριθμός σημαντικός στην δεύτερη υλοποίηση αυτής της Διοργάνωσης.

Σημείωσε ότι πέραν από τους συμμετέχοντες υπάρχουν και τα συνοδευτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα προσέλθουν την Κυριακή στους αγώνες τους οποίους εκτίμησε σε 2.000 επιπλέον και τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του «Παλαμηδείου Άθλου» και ο οποίος ανέρχεται σε 300 άτομα.

Ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξαίροντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Ναυπλίου. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας και τις διασωστικές υγειονομικές δυνάμεις (Εθελοντικών και Κρατικών φορέων) για την συμβολή τους.

Τέλος, ευχαρίστησε για την υποστήριξη της εκδήλωσης το ΦΟΥΓΑΡΟ, το 3sixty, το Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ Ναυπλίου και το τυπογραφείο « ΙΚΟΝΑ - Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Τελευταία τροποποίηση στις 24 Οκτωβρίου 2016 %17:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia