Σε εξέλιξη οι αναπλάσεις με νέα έργα στις Κοινότητες Ερμιόνης και Πορτοχελίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών μας και υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου, δημοπρατήθηκαν και υπεγράφησαν οι συμβάσεις για αναπλάσεις στις Κοινότητες Ερμιόνης και Πορτοχελίου. Άμεσα αρχίζει η υλοποίηση των έργων:

ΕΡΜΙΟΝΗ
«Επισκευή, συντήρηση, διαμόρφωση εισόδων Κοινότητας Ερμιόνης», προϋπολογισμού 113.996,03 € με ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της βορειοδυτικής εισόδου της Ερμιόνης για την ανάδειξη της «Στροφής Ιπποκράτη» και τη δημιουργία χώρου μνήμης του πεσόντα Υποσμηναγού Μιχαήλ Δ. Παπαμιχαήλ, στη νοτιοδυτική πλευρά του βραχώδους λόφου προς το νεκροταφείο, και την ολοκλήρωση της διαδρομής από το πηγάδι «Καλογερικό» μέχρι την είσοδο του νεκροταφείου του οικισμού με πεζοδρόμιο. Τέλος, κατά μήκος του νέου τμήματος πεζοδρομίου και επί της πλατείας θα τοποθετηθούν 8 νέοι φωτιστικοί στύλοι.

 ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ
«Αναπλάσεις Κοινότητας Πορτοχελίου» προϋπολογισμού 147.450,00 € με ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για αναπλάσεις στην Κοινότητα Πορτοχελίου, όπως επέκταση υπαρχόντων πεζοδρομίων & διάστρωση κυβόλιθων σε συνέχεια του ήδη υπάρχοντος πεζόδρομου, σε τμήμα της παραλιακής δημοτικής οδού και διάφορες εργασίες επικάλυψης οδοστρώματος, επιφάνειας 1250 τ.μ..

Η εκτέλεση των έργων γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.

Με την υλοποίηση των έργων ανάπλασης, και την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, θα παραδοθούν στους κατοίκους των Κοινοτήτων Ερμιόνης και Πορτοχελίου του Δήμου μας, καλαίσθητοι χώροι για κοινωφελή χρήση, οι οποίοι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής φυσιογνωμίας των οικισμών και κατ’ επέκταση στην αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Η διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες είναι καθοριστική καθώς οι οδοί, οι πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι αποτελούν σημεία κοινωνικής συμβίωσης, δραστηριοποίησης, και αναβάθμισης των πόλεων.

Από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών όλων των Κοινοτήτων της Ερμιονίδας. Καταβάλλονται καθημερινά προσπάθειες υλοποίησης έργων για την κάλυψη των άμεσων καθώς και των μακροπρόθεσμων αναγκών όλων των οικισμών. Οι ενέργειες για την βελτίωση όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας με έργα, συνεχίζονται.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο