9η Γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη (pics)

Για 9η χρονιά η Ερμιόνη διοργάνωσε με επιτυχία την Γιορτή του Ροδιού.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή ωριμάζει και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, με σκοπό να προβάλλει το μοναδικό σε γεύση και χαρακτηριστικά αυτό τοπικό προϊόν, το Ρόδι ποικιλίας Ερμιόνης.

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε όμως, το ρόδι Ερμιόνης δεν στερείται αναγνωρισιμότητας, καθώς η φήμη του έχει απλωθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, και έχει πλέον αρχίσει να ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα.

Η πολιτεία και η 1ου και 2ου βαθμού τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουν να μεριμνήσουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί να επιβιώσουν και να επεκταθούν.

Τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ερμιόνη και κατ’ επέκταση όλη η Ερμιονίδα, πέρα από τα συνήθη που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Αργολίδα με την γενική έλλειψη υποδομών, είναι σοβαρότατα, με βασικότερη την απουσία άρδευσης και αρδευτικών υποδομών καθώς και συγκοινωνιακής διασύνδεσης για μεταφορά εμπορευμάτων και αγαθών.

Η διασύνδεση της Ερμιονίδας με τον Ανάβαλο ( έργο το οποίο ανάγεται πλέον σε ανέκδοτο για τους Ερμιονιδείς), καθώς και η οδική διασύνδεση με την υπόλοιπη Αργολίδα και τα κεντρικά οδικά δίκτυα, θα δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες και κίνητρο για τους παραγωγούς, να αυξήσουν την παραγωγή και τις εξαγωγές του πολύτιμου αυτού προϊόντος, καλύπτοντας έτσι την υψηλή ζήτηση και συμβάλλοντας έτσι με έναν ακόμη τρόπο στην ανάπτυξη της Αργολικής οικονομίας.

Όλοι όσοι έχουμε κάποιο θεσμικό ρόλο, πρέπει λοιπόν να συμμεριστούμε τις ανησυχίες αυτών των ανθρώπων, να ακούσουμε τα προβλήματα τους και να προσπαθήσουμε να τους συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Χρήστος Προσίλης

Υπ.Βουλευτής Αργολίδας

Νέα Δημοκρατία

{gallery}giorti rodioy ermioni{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο