Ιουνίου 10, 2019

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη αναδεικνύεται σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο το Ασκληπιείο της Επιδαύρου

Την προγραμματική σύμβαση της ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Επιδαύρου, υπέγραψαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας κ. Ιωάννη Σαρρή.

«Στόχος μας είναι η προστασία και ανάδειξη του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου ως στοιχείο της ανεκτίμητης πολιτισμικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς μας και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενσωμάτωσής του στην οικονομία της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία στοχευμένων διαδρομών στο τοπίο και στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, η δημιουργία Κήπου θεραπευτικών φυτών της περιοχής, καθώς και η ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Το πρόγραμμα αυτό έχει εξαιρετική δυναμική για την προβολή της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η Επίδαυρος, πρώτη ήδη σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη, αποτελεί ένα ισχυρό brand name, το οποίο θα ενισχυθεί με το πρόγραμμα αυτό, καθιστώντας το Δήμο Επιδαύρου ένα φορέα στήριξης και προώθησης ενός από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της χώρας (ιατρικός και περιπατητικός τουρισμός, κλπ).  

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia