Εκπαίδευση των εργαζομένων του Δήμου Άργους Μυκηνών στις Πρώτες Βοήθειες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους του Δήμου Άργους Μυκηνών, από το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εκπαίδευση έγινε από την Προϊσταμένη Νοσηλευτική Υπηρεσίας του τμήματος κ. Μαρία Σταματοπούλου, παρουσία της εθελόντριας και μέλους του ΔΣ κ. Ελένης Γαβρίλη.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Βαγγελής Κομπόσης. Την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Θάνος Νταβέλος, ιατρός εργασίας του Δήμου μας και Αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αναλύθηκαν θεωρητικά οι βασικές ενέργειες για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και άλλες επείγουσες καταστάσεις ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αναγνώρισαν τη σημασία της απόκτησης βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε ομάδα 20 εργαζομένων ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19, ενώ λόγω της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πολύ περισσότερους εργαζομένους θα επαναληφθεί και τον επόμενο μήνα. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ευχαριστεί το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δεσμεύεται ότι θα συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις με στόχο την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο