Δηλώσεις από την σύσκεψη για την φωτιά στις Μυκήνες (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους.

[iframe width=”575″ height=”323″ src=”https://www.youtube.com/embed/tZjWk2YSVIQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υπουργός Πολιτισμός για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, η οποία ξέσπασε χθες στις Μυκήνες και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, υποστηρίζοντας πως υπέστη τη «μικρότερη δυνατή φθορά», καθώς σύμφωνα με την ίδια υπήρξε πρόληψη.
Η Λίνα Μενδώνη έφτασε στο σημείο για να πραγματοποιήσει σύσκεψη, ενώ ενημερώθηκε από την αρμόδια έφορο αρχαιοτήτων και στελέχη της πυροσβεστικής.

Η υπουργός ανέφερε πως θα ανοίξουν σύντομα τόσο το μουσείο και όσο και ο αρχαιολογικός χώρος. «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα» είπε, καθώς έχουν καεί ξερά χόρτα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν «απολύτως ξυρισμένα».

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος, δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί. Αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία, τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους λίθους των μνημείων
Η αρχαιολογική υπηρεσία αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή.
Ο αρχαιολογικός χώρος με ευθύνη και φροντίδα Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας είχε σχέδιο για την πυρόσβεση και την προστασία με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους να ξέρει από την αρχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς πως να αντιδράσει.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε όλες τις κινήσεις πολύ γρήγορα για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα, τα οποία συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση.
Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις που έκαναν πριν και μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών υπό την προεδρεία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου, μια μέρα μετά την πυρκαγιά στις Μυκήνες.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μιλούν η Υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο