Πραγματοποιηθήκαν οι δράσεις της 1ης ΤΟΜΥ Άργους με θέμα: “Ατομική Υγιεινή” & “Υγιεινή των χεριών”

Την Δευτέρα 28/01/2019 και την Δευτέρα 04/02/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της.

Το θέμα των εν λόγω δράσεων ήταν «Ατομική Υγιεινή» και «Υγιεινή των χεριών», αντίστοιχα. Σκοπός των δράσεων ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, με απώτερη επιδίωξη αφενός την αλλαγή στάσης σχετικά με την ατομική υγιεινή και αφετέρου την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων, προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, τα εξής:

  • Τι είναι η ατομική υγιεινή και τι περιλαμβάνει;

  • Πότε πλένουμε τα χέρια μας;

  • Τι μπορεί να μας συμβεί, αν δεν πλένουμε τα χέρια μας τακτικά;

  • Ποιες είναι οι πηγές των μικροβίων;

  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος χεριών;

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εκμάθηση της ορθής διαδικασίας πλυσίματος των χεριών, η οποία επαναλήφτηκε αρκετές φορές, ώστε όλα τα παιδιά να αποκτήσουν τη σχετική δεξιότητα. Ακολούθησε η προβολή βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών.

tomy argous draseis

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους Νέας Κίου κ. Δαρίωτη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:25

Δερβένι Κορινθίας | Ένα χωριό δίπλα στο κύμα με κρυστάλλινα νερά

Το Δερβένι είναι παραθαλάσσιο χωριό - κωμόπολη της Κορινθίας...

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...
Μετάβαση στο περιεχόμενο