Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 25/07/2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την δεύτερη δράση της.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά», αποτέλεσε εκπαιδευτική ανάγκη και εκπεφρασμένο αίτημα του μαθητικού πληθυσμού του ΚΔΑΠ. Σκοπός της δράσης ήταν αφενός να μυήσει τα παιδιά στο τι είναι η υγιεινή διατροφή και ποιες τροφές περιλαμβάνει η υγιεινή διατροφή, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες και αφετέρου να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν σε 22 μαθητές του ΚΔΑΠ, με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης προσαρμοσμένης για το μαθητικό πληθυσμό, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

 Τι είναι διατροφή και τι υγιεινή διατροφή
 Ποιες τροφές περιλαμβάνει η υγιεινή διατροφή, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες
 Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε
 Τι εννοούμε λέγοντας «προσέχω τη διατροφή μου»
 Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής
 Ποια είναι η θέση της σωματικής δραστηριότητας στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας ζωηρά στη συζήτηση και εκφράζοντας τις απορίες και τα διλήμματά τους σχετικά με τη διατροφή τους στα μέλη της τοπικής ομάδας υγείας. Ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο του δεκατιανού (κολατσιού) τους και η δράση ολοκληρώθηκε με την προβολή σχετικού βίντεο και τη συμμετοχή των μαθητών σε παιδικό τραγούδι για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές.
Για την επιτυχή διενέργεια της δράσης, η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο