ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 201 Χρόνια Εορτασμού της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της Πόλης του Ναυπλίου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 

Ώρα 9.30 Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα , με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες- Στάικος Σταϊκόπουλος » και της Δημοτικής Φιλαρμονικής . 

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του φρουρίου του Παλαμηδίου ) , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ.Νεκταρίου . 

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Μπουμπάρη Νικόλαο , Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας .

 (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ).

Ώρα 11.15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο ) στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου . 

Ώρα 12.00 Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους της πόλης στην πλατεία Καποδίστρια . 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων θα παιανίζει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου , συνοδευόμενη από τον Σύλλογο “Αρματωμένοι Μωραίτες, Στάικος Σταϊκόπουλος –Ναύπλιο 1822”

Ώρα 19.30 Μουσική εορταστική εκδήλωση για την Άλωση του Παλαμηδίου , στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων( Βουλευτικό ), από το μουσικό σχήμα « ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ » σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα .

Μετάβαση στο περιεχόμενο