Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κας Ράπτη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κα Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Κατσαρό και τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Δωροβίνη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δομές υγείας της Π.Ε. Αργολίδας, την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, την πορεία του εμβολιασμού και την μετά-Covid-19 εποχή. Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε την επιθυμία των ιδιωτών γιατρών για εθελοντική συμμετοχή στα εμβολιαστικά κέντρα της Αργολίδας, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.               

Η Υφυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των δομών ψυχικής υγείας στην περιοχή μας. Επικεντρώθηκε στην αύξηση των ψυχικών νοσημάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία, η οποία οφείλεται αφενός στον εγκλεισμό και αφετέρου στην απουσία αλληλεπίδρασης, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ο ΙΣΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω επιπτώσεων της πανδημίας. 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

Το Φως μας Ενώνει στην Αργολίδα | Δημήτρης Πτωχός: Η κοινωνία προχωρά όταν κανείς δεν μένει πίσω

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μήνυμα των ημερών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 στην Αργολίδα πασχαλινές δράσεις κοινωνικού και δημιουργικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις, με τίτλο «Το Φως μας Ενώνει», διοργανώθηκαν από

Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Μεγάλη Πέμπτη,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ