Έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στην Αργολίδα (video – pics)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ)  με τα τρακτέρ τους έκλεισαν συμβολικά το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου την  Ε.Ο. Ναυπλίου- Μυκηνών, στο ύψος του Ανυφίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ)  με τα τρακτέρ τους έκλεισαν συμβολικά το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου την  Ε.Ο. Ναυπλίου- Μυκηνών, στο ύψος του Ανυφίου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/rhsXQPJpgtg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες αναφέρουν:

Στήσαμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, μας κουτσουρεύει το εισόδημα, μας ξεκληρίζει. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των αγροτών και την κτηνοτρόφων και να στείλουμε και ένα μήνυμα διεκδίκησης στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ κι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα παλεύει με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές που απειλούν τη βιωσιμότητα του χώρου.

Το μπλόκο είναι η μοναδική μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση και οτιδήποτε κατακτήθηκε από τον κλάδο μέχρι στιγμής, ήταν αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων και των μπλόκων που στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αργολίδας, να πιστέψουν ότι τα τρακτέρ είναι δύναμη και να έρθουν να ενισχύσουν το μπλόκο. Χρειάζεται μαζικός αγώνας και συμμετοχή για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ούτως ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να καλλιεργούμε.

Από το σπίτι και τον καναπέ δεν κερδήθηκε ποτέ τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσουν αυτοί που παραμένουν σπίτι, είναι ότι θα τους πάρουν και τον καναπέ που κάθονται στο σπίτι!

Tην Παρασκευή, στις 11πμ, θα ξεκινήσουμε μηχανοκίνητη πορεία από τον χώρο του μπλόκου για το κέντρο του Άργους.

Το Σάββατο, συμμετέχουμε στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, στην έκθεση της Agrotica στην Θεσσαλονίκη. Δηλώνουμε συμμετοχή στο χώρο του μπλόκου, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περ. Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και τους συνάδελφους αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου.

Παλεύουμε για:

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση.

2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο, τη διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα.

3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

4. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης.

 5. Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓA. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.

7. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.

8. Κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, έργο του Αναβάλλου).

argolikeseidhseis.gr
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κ. Gonçalo Feio προπονητής του ASTERAS AKTOR

Η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο Gonçalo Feio, ο οποίος υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2029 και αναλαμβάνει άμεσα την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Διάκριση για τον Γορτύνιο Γιώργο Κοντοβαζαινίτη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Δήμος Γορτυνίας συγχαίρει τον Γιώργο Κοντοβαζαινίτη για την εκλογή του ως Καθηγητή Περιοδοντολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναγνωρίζοντας την επιστημονική του πορεία και τη σύνδεσή του με τον τόπο.

Επίσκεψη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ στον δήμαρχο Μεσσήνης

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η ηγεσία της ΚΕΔΕ συζήτησαν για τις προκλήσεις της αυτοδιοίκησης ενόψει του συνεδρίου στην Καλαμάτα, με τον δήμαρχο να τονίζει την ανάγκη αύξησης των πόρων προς τους Δήμους.

Λαμπρός εορτασμός της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καρυάς στον Τυρό

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καρυάς, στον Τυρό της Νότιας Κυνουρίας. Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο…