Ατενίζοντας την μεγάλη επέτειο του 2021. Κύκλος ομιλιών και εκδηλώσεων με χρονικό ορίζοντα το 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στην πόλη του Ναυπλίου, θα τιμήσουμε την διακοσιοετηρίδα της μύησης του Κολοκοτρώνη στην Φιλική Εταιρεία (1818-2018).

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου, στις 12:00 η Εταιρεία Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αργολίδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών υπό την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: 
“Ο Εθνεγέρτης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Η μύηση στη Φιλική Εταιρεία”
11:00 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  -ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗ  
12:00 Βουλευτικό:
Αναπαράσταση της μύησης του Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία 
Η Εταιρεία “Προσκήνιο- Πολιτισμός Κοινωνική Ψυχαγωγία”, με τη συμμετοχή του  Προέδρου της  Κων/νου Σπηλιώτη,       ο οποίος σκηνοθετεί την αναπαράσταση της μύησης, με  ερμηνευτές τούς Αλέξανδρο Μουσούρο και Ιωάννη Σκούρα. Στο ρόλο του Κολοκοτρώνη, ο Αντώνης Ξεπαπαδάκος.
12:30 Έναρξη: Κωνσταντίνα Ρετσινά, Πρόεδρος Εταιρείας Ανάδειξης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς Αργολίδας, μέλος της  Εταιρείας  Ελλήνων Ευεργετών: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο αήττητος αρχιστράτηγος»
  
12:45 Εισαγωγή: Ανάστος Δημητρόπουλος, δικηγόρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
«Εθνοευεργεσία,Εθνεγερσία και Πατριωτικός Εταιρισμός»
                            ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 2021
13:00 Αθανάσιος Χρήστου:Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Iστορίας,Aρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Aγαθών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
«ΘEOΔΩPOΣ KOΛOKOTPΩNHΣ 1770-1843: Aπο την μύησή του στήν Φιλική Εταιρεία έως τον λόγο του στην Πνύκα»
13:15 Δημήτρης Σταθακόπουλος : Δρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου-Μέλος Δ.Σ. Απογόνων Αγωνιστών του 1821 : “Summum jus summa injuria – H υπερβολική χρήση του νόμου είναι υπερβολική αδικία . Σχόλια για την ά-δικη “δίκη” του Θεοδ. Κολοκοτρώνη και Δημ. Πλαπούτα, με μία διαχρονική ματιά  στη χρήση απονομής δικαιοσύνης.
13:30 Γεωργία Κατσαφάδου, Ιστορικός: «Η δράση του Κολοκοτρώνη στο Ανάπλι». 
13:45 Παναγιώτης Μποσνάκης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Μισσούρι.
 «Το φιλοσοφικό νόημα της Φιλικής Εταιρείας και της διακήρυξης του Αλέξανδρου Υψηλάντη»
14:00 Ιωάννα Μάστορα Δρ. Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Επιστημονικός Συμβουλος Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ-Αθηνά Προμάχος: Απαγγελία του Λόγου της ΠΝΥΚΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο