Με παραδοσιακή μουσική και χορούς συνεχίστηκαν στο Ναύπλιο τα ”Κωνσταντίνεια 2024″

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια των εορτασμών για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη , ”Κωνσταντίνεια 2024″ πραγματοποιήθηκε ”Μουσικοχορευτική εκδήλωση” στο Ναύπλιο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στον προαύλιο χώρο του Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συμμετείχε χορευτικά το “Εργαστήρι Ελληνικού Χορού ” Διδασκαλία – Διεύθυνση : Χρήστος Λεβέντης . Προηγήθηκε η ακολουθία του ιερού Ευχελαίου στο ναό .

Κατόπιν ευλαβούς αιτήματος του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου, προς την Μητρόπολη Δράμας και με την ευλογία του Μητροπολίτη Δωροθέου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του τιμίου λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στο Ναύπλιο προς προσκύνηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024″ ,της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Νέου Βυζαντίου Ναυπλίου.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό έως τις 23 Μαΐου.

Τα ”Κωνσταντίνεια 2024″ διοργανώνουν η Μητρόπολη Αργολίδας και ο Ενοριακός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο