ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑναγνώστηκε και στις εκκλησίες της Αργολίδας η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για...

Αναγνώστηκε και στις εκκλησίες της Αργολίδας η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρόεδρος των Ιερέων Ελλάδος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής διάβασε την εγκύκλιο της ιεράς Συνόδου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024. 

 
 Η Ιερά Σύνοδος έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο – Υποστηρίζει ότι η τεκνοθεσία «καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων» 
 
Την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διάβασαν οι ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στους ναούς όλης της χώρας. 
 
Η Ιερά Σύνοδος έχει καταδικάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, υποστηρίζοντας ότι «ο λεγόμενος “γάμος των ομοφυλοφίλων” είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας».

Έντονη είναι η αντίθεση της Ιεράς Συνόδου και για το ζήτημα της τεκνοθεσίας, καθώς υποστηρίζει ότι «καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων», ενώ σημειώνει ότι η παρένθετη μητρότητα θα δώσει κίνητρα για την εκμετάλλευση των γυναικών και την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας.

«Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» τονίζεται στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου. «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους» αναφέρουν οι ιεράρχες.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σήμερα στις εκκλησίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο