Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 16ης Μαρτίου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Διοίκηση τον Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση της, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) για την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, και καλεί όλους του Εργαζόμενους, Ανεργους και Συνταξιούχους να παρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά.

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστου νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες: Παιδιά, νέους, μεγάλους. 
Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη.

Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ υα γίνει διερεύνηση σε βάθος και απόδοση ευθυνών, καθώς κατ λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψου με να οδηγήσουν στη λήθη . Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε υα γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Μετά από σχεδόν 13 χρόνια κρίσης, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μι-σθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικου δικαίου, περι-ορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και, κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο υα είμαστε οι πρωταθλητές της Ευρώπης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 16 Μαρτίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Γ (οδός Ψαρών) για την έναρξη των εργασιών του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Σε συνέχεια της 100/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματίστηκε από τον Ανάδοχο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» η έναρξη των εργασιών στην περιοχή Γ, δηλαδή στην οδό Ψαρών. Οι εργασίες θα εκκινήσουν την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 από το βόρειο τμήμα της οδού Ψαρών, δηλαδή μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή, Χρήστο Ζερεφό. «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει προχωράμε στη

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής αποχετευτικών έργων – λυμάτων στον Σαρωνικό (Αλμυρή – Λουτρά Ωραίας Ελένης – Γαλατάκι – Ίσθμια)

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, των Δημάρχων Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Μιχάλη Χατζή, υπεγράφησαν σήμερα τρείς συμβάσεις(Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των

Υποβλήθηκε στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» το έργο για τη Β’ Φάση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “ Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ” αλλά και σε όσους έσπευσαν να τα αναπαράξουν, απλώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες. Τους υπενθυμίζουμε – για να μην μπερδεύονται-, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο