Επιστολή διαμαρτυρίας σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ Άργους στην Υπουργό Παιδείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας των 96 σπουδαστών του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ παραρτήματος Άργους προς την Υπουργό Παιδείας, που αφορά στο βιαστικό άνοιγμα των πινάκων κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών γενικής αγωγής.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό την έκφραση των προβληματισμών και  αντιρρήσεων της φοιτητικής κοινότητας του παιδαγωγικού προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ – Άργους όσον αφορά το χρονικό διάστημα ανοίγματος των πινάκων  κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής.  

Το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023, περίπου 2500 σπουδαστές ανά την Ελλάδα  ξεκίνησαν να φοιτούν στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ με στόχο την απόκτηση  της ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ παιδαγωγικής επάρκειας, καταβάλλοντας προσπάθεια και  αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 2ο και  τελευταίο εξάμηνο φοίτησης του προγράμματος που σύμφωνα με το  χρονοδιάγραμμα της σχολής λήγει στις 02/06/2023. 

Είναι πρόδηλο λοιπόν ότι το άνοιγμα των πινάκων και η λήξη υποβολής  αιτήσεων και δικαιολογητικών οποιοδήποτε χρονικό διάστημα πριν από την  περάτωση του προγράμματος κατάρτισης, στερεί από εμάς τη δυνατότητα  κατάθεσης του πιστοποιητικού επάρκειας και κατ’ επέκτασιν το δικαίωμα να  διεκδικήσουμε μια θέση στο χώρο της εκπαίδευσης, εφόσον η παιδαγωγική  επάρκεια αποτελεί το σημαντικότερο αξιολογικό κριτήριο. 

Σε μια μακροσκελή περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας μια τέτοια εξέλιξη  θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μας μέλλον και στερεί από το εκπαιδευτικό δυναμικό  περίπου 2.500 νέους κατάλληλα καταρτισμένους, με πολλή αγάπη για την  εκπαίδευση και όνειρα για προσφορά σε αυτή. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την κρίση μας, την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό  της χρονικής περιόδου ανοίγματος των πινάκων κατάταξης ενισχύει η διετής  τουλάχιστον αναμονή για το εκ νέου άνοιγμά τους. Αυτό σε συνδυασμό με την  προηγηθείσα αναμονή ετήσιων κληρώσεων για την παρακολούθηση του ΕΠΠΑΙΚ,  που για πολλούς σπουδαστές ξεπέρασε και τα 4 έτη, έχει προκαλέσει την  αγανάκτηση όλων μας. Τονίζεται, ότι μέχρι το έτος 2019 οι πίνακες κατάταξης  άνοιγαν τον Ιούνιο μήνα και έτσι οι εκπαιδευόμενοι του τρέχοντος έτους  μπορούσαν να καταθέσουν το πιστοποιητικό κατάρτισής τους και να διεκδικήσουν  μια θέση επί ίσοις όροις. 

Γνωρίζουμε ότι σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί και άλλοι συνάδελφοι  από έτερα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε συνοδοιπόροι και  αιτούμαστε: 

∙ Τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης της υποβολής των δικαιολογητικών  μερικές ημέρες μετά την παραλαβή των πιστοποιητικών μας, σε συνεννόηση  με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ. 

∙ Εναλλακτικά, να δοθεί η ευκαιρία στους περί τους 2.500 σπουδαστές της  ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα να καταθέσουν στο πλαίσιο της διαδικασίας  υποβολής δικαιολογητικών την τρέχουσα βεβαίωση φοίτησης από την  ΑΣΠΑΙΤΕ, με την υποχρέωση κατάθεσης του πιστοποιητικού παιδαγωγικής  κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ κατά την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας. 

∙ Η διαδικασία επικαιροποίησης προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών  για μοριοδότηση στους πίνακες να γίνεται σε ετήσια βάση, έτσι ώστε να  υπάρχει τακτική ενημέρωση των πινάκων ως προς την αναβάθμιση των  προσόντων των υποψηφίων. 

Κλείνοντας, θεωρούμε πώς μια ευνομούμενη Δημοκρατική πολιτεία μέσω των  θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων της οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις  ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών της. Προσδοκούμε λοιπόν από εσάς να  εξετάσετε σοβαρά τα αιτήματά μας και να προασπίσετε το δικαίωμά μας στην  εργασία και στην προσφορά στην εκπαίδευση με στόχο το κοινό καλό.

Άλλωστε, ζούμε στη χώρα που αποτέλεσε το λίκνο της Δημοκρατίας και  οφείλουμε να αποτελούμε υπόδειγμα εφαρμογής της. 

Με εκτίμηση, 

Οι σπουδαστές ΕΠΠΑΙΚ – Άργους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο. «Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας

Φτερούγες κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας...

Συναγερμός στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας για 2 άτομα σε ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 16 Ιουνίου, ενημερώθηκε η...

Κωνσταντινόπουλος: Τον κ. Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος (vid)

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον τηλεοπτικό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο