Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ετοιμάζει ο Δ. Καμπόσος (βίντεο)

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

[iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/npIzZ-20zKM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην παγκόσμια ιστορία πραγματοποιήθηκε από τους Ναζί και η Ελλάδα, υπήρξε και αυτή ένα από τα πολλά θύματα τους.

Το Άργος είχε πάντα ιστορικούς δεσμούς με τους Εβραίους. Κοινότητές τους, υπήρχαν στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν και κατά την διάρκεια της κατοχής πολλοί Εβραίοι βοηθήθηκαν και διασώθηκαν από Αργείους.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, για να τιμήσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας των Ποντίων, βρίσκεται στα τελευταία στάδια της μελέτης για την τοποθέτηση μνημείου, που θα θυμίζει σε όλους τις ζοφερές αυτές στιγμές της ιστορίας, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά” τόνισε ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε σημερινή του συνέντευξη.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.