“Ζωές κομμένες στα δύο” στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζει τη δράση “Ζωές κομμένες στα δύο”, του Εκπαιδευτικού ∆ικτύου “Αθηνά”, για το 1922, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ερευνητής και σκηνοθέτης Μάρκος Χαρίτος, θα παρουσιάσει το κόμικ “Ζωές κομμένες στα δύο”.

Θα μιλήσουν: Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ∆ιδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Το ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής” και ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, με θέμα “Κίος: Από την ανάμνηση στην ιστορία”.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει δωρεάν διανομή αντιτύπων του κόμικ και θα προβληθεί η συλλογή φωτογραφιών και ντοκουμέντων με θέμα “Τα πρόσωπα της Ιωνίας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

∆ιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου, με την υποστήριξη της

ΚΕ∆ΑΜ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο