Με την Κοινότητα Αγίου Ανδρέα έκλεισαν οι επισκέψεις στις Κοινότητες του Δήμου του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Αλλαγής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Καμπύλη ήταν η Κοινότητα Αγίου Ανδρέα.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης βρέθηκε στον Άγιο Ανδρέα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των Κοινοτήτων Αγίου Ανδρέα και Πραστού. 

Ο Δήμαρχος αρχικά παρουσίασε το έργο που έχει γίνει στην Κοινότητα Αγίου Ανδρέα κατά τη διάρκεια της τετραετίας, όπως η αγροτική οδοποιία στον ελαιώνα, οι τσιμεντοστρώσεις δρόμων, οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων, η οριοθέτηση των αναρριχητικών διαδρομών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η συντήρηση του Κοινοτικού καταστήματος καθώς και οι μελέτες αναβάθμισης του λιμανιού.  

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Estella Festival και στο Φεστιβάλ Τσακωνιάς που έγινε θεσμός πλέον ώστε να τιμήσει και να διαδώσει την Τσακώνικη κληρονομιά.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο Ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ανδρέα, τονίζοντας τις τρικλοποδιές που έβαζε η αντιπολίτευση ώστε να μην προχωρήσει το έργο. 

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Κοινότητα Πραστού όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός εισόδου της Κοινότητας, η συντήρηση των αγροτικών δρόμων, το Φεστιβάλ Τσακωνιάς, τη συντήρηση του νεκροταφείου και φυσικά ευχαρίστησε δημόσια για ακόμη μια φορά τους ιδιοκτήτες της οικίας Μανώλη Δούνια για τη δωρεά της οικίας προς τον Δήμο.  

Όσον αφορά τη νέα θητεία κοινός στόχος όλων είναι να πραγματοποιηθούν το έργο στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να αποκτήσει ένα σύγχρονο λιμάνι καθώς και οι πολεοδομικές μελέτες που προκύπτουν από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ώστε να λυθούν τα προβλήματα του οικισμού Αγίου Ανδρέα. Σχετικά με τον Πραστό στόχος είναι αξιοποιηθεί το πατρικό του Μανώλη Δούνια και να ιδρυθεί το Μουσείο Τσακωνιάς, οι πλακοστρώσεις των εσωτερικών δρόμων και η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης. 

Συνεχίζουμε υπεύθυνα το έργο μας και στη νέα θητεία πάνω στις βάσεις που θέσαμε.

Μπορείτε να δείτε ζωντανά την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=d5q19vG5nOA

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Ο πολιτισμός ενώνει, εμπνέει και ανοίγει δρόμους για το αύριο-Πρεμιέρα για το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Σε ένα σκηνικό μοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας, η Αρχαία Μεσσήνη άνοιξε και φέτος τις πύλες της στη νέα γενιά, φιλοξενώντας την πρεμιέρα του 13ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2026. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, πολιούχου της Μονεμβασίας, που τελέστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στον ομώνυμο Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, παρέστη ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτριο Πτωχό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία

Ευχαριστήρια επιστολή για τα Γεωργάντεια 2026

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Α.Μ.Κ.Ε.Πιστοποιημένος Φορέας Αθλ. Τουρισμού & Δραστηριοτήτων Αθλ. Αναψυχής της Γ.Γ.Α.Προς : Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα ΤζιούμηΑξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Με ιδιαίτερη εκτίμηση θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη υποστήριξη και συμβολή σας, στη διοργάνωση των «Γεωργάντειων 2026». Η ουσιαστική συμβολή σας στην επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης συνέβαλε καθοριστικά

Επιτυχής εθελοντική δενδροφύτευση με τη στήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου η εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή, με τη συμμετοχή πολιτών, συλλόγων, παιδιών και εκπροσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η δράση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας και εθελοντισμού, με σημαντική συμβολή όλων των συμμετεχόντων και ξεχωριστή την παρουσία των παιδιών, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη φύτευση των δέντρων. Ο Δήμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ