Άστρος | Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για την Επέτειο 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση σήμερα 21/4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ημέρα ορόσημο για το Άστρος και για ολόκληρο τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης του 1823.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Στη συνέχεια, στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θ’ ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία Άστρους θα λάβει χώρα η μεγαλοπρεπής παρέλαση.

Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, 21ης Απριλίου, στην κεντρική πλατεία του Άστρους, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο