Δήμος Β. Κυνουρίας | 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας διοργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ερευνητών, Νομικών και Ιστορικών.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» και θα είναι ανοιχτό για όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Παράλληλα θα μεταδίδεται ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, η παρουσίαση και ερμηνευτική προσέγγιση ευρύτερων πτυχών της ιστορίας του Άστρους και ειδικότερα η παρουσίαση των ξεχωριστών χαρακτηριστικών της Εθνοσυνέλευσης και του Συντάγματος του Άστρους, του «Νόμου της Επιδαύρου».

Πιστεύοντας πως η γνώση του παρελθόντος έχει άμεση αντανάκλαση στο παρόν, το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κατοίκων του τόπου με την τοπική ιστορία, και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση της ιστορικής συνέχειας της περιοχής μας με ένα δυνατό παρελθόν που έχει αφήσει τα ίχνη του στον χώρο, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο και στόχος όλων είναι να εδραιωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας και μελετώντας διαφορετικά κεφάλαια της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

1

3

4

5

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο