«Αποκατάσταση δημοτικού σχολείου Μελιγούς και μετατροπή του σε πολυχώρο Εκπαιδευτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού σχολείου Μελιγούς και μετατροπή του σε πολυχώρο Εκπαιδευτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προχώρησε σε μία ακόμη διακήρυξη του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση δημοτικού σχολείου Μελιγούς και μετατροπή του σε πολυχώρο Εκπαιδευτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων» προϋπολογισμού 2.356.000,00€ συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η 09η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00. 

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο κεντρικό κτίριο θα λειτουργούν τα τρία τμήματα των παιδικών σταθμών του Δήμου καθώς και ένα τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. 

Αναλυτικότερα στον ισόγειο χώρο θα υπάρχουν οι αίθουσες εκπαίδευσης, ανάπαυσης και απασχόλησης των νηπίων, προνηπίων και των βρεφών, οι υποστηρικτικοί και βοηθητικοί χώροι, η διοίκηση και οι χώροι προσωπικού. Στο δυτικό κτίσμα θα λειτουργεί αυτόνομα, με ανεξάρτητες εγκαταστάσεις, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Τέλος στον όροφο θα στεγάζονται η αίθουσα χορού και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Παράλληλα με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης του παλαιού πέτρινου ισόγειου Κοινοτικού γραφείου της Μελιγούς. Σε αυτόν τον χώρο θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές, διοικητικές και κοινωφελείς χρήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου. Το σημαντικότερο όλων είναι πως στους παραπάνω χώρους θα πληρούνται οι προϋποθέσεις πρόσβασης ΑμεΑ.

Στον αύλειο χώρο θα υπάρχουν εκτεταμένες επιφάνειες πρασίνου, ένα μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο, ένας πυρήνας παιχνιδιού, καθώς και μια προστατευμένη παιδική χαρά που θα αφορά μόνο τους χρήστες του βρεφικού τμήματος.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Μέσα από αυτό το έργο θα επιτευχθεί η ανάδειξη, η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων δομών με σκοπό να στεγάσουν σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες αλλά και χώρους πολιτισμού υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Στόχος μας είναι η μετεγκατάσταση των παιδικών σταθμών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε βελτιωμένες, ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις με γνώμονα τις προδιαγραφές ασφαλείας και την δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης για τα παιδιά των παιδικών σταθμών». 

https://www.boriakinouria.gov.gr/article/diakiryxi-anoiktoy-diagonismoy-gia-tin-anathesi-toy-ergoy-apokatastasi-dimotikoy-sholeioy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο