Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας – Αναβαθμίζοντας τις Δεξιότητες των Ελαιοκαλλιεργητών στο Δήμο Β. Κυνουρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα Πέμπτη 20/06/23 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Άστρους για την παρουσίαση και ενημέρωση αναφορικά με τη δράση:

«Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας– Αναβαθμίζοντας τις Δεξιότητες των Ελαιοκαλλιεργητών στο Δήμο Β. Κυνουρίας»

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η δράση «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας– Αναβαθμίζοντας τις Δεξιότητες των Ελαιοκαλλιεργητών στο Δήμο Β. Κυνουρίας» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας υπεγράφη σήμερα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Δήμο Β. Κυνουρίας. Επιπλέον στα σεμινάρια θα μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, δηλαδή ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές, έμποροι.

Θα δοθεί προτεραιότητα στους κατ΄ επάγγελμα νέους παραγωγούς, κάτω των 45 ετών, και θα ακολουθήσουν οι κατ΄ επάγγελμα παραγωγοί ανεξαρτήτου ηλικίας, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Διάρκεια Δράσης

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου. Συνολικά το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 52 εκπαιδευτικές ώρες και θα καλύψει έξι (6) διήμερα.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και θα πραγματοποιείται με δια ζώσης εκπαίδευση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο