Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών έτους 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα κουνούπια διαχειμάζουν στο στάδιο του αυγού σε προστατευμένες εστίες στάσιμων υδάτων. Ο φετινός ήπιος χειμώνα και οι απρόσμενα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (ο θερμότερος χειμώνας τα τελευταία 20 έτη), αποτέλεσαν ευνοϊκό παράγοντα αδιάλειπτης δραστηριότητας αυτών, με πλήρη βιολογικό κύκλο αναπαραγωγής όλων των σταδίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχουμε πληθυσμούς κουνουπιών από τη χειμερινή περίοδο που συνεχώς αυξάνονται, όσο μπαίνουμε στη θερινή περίοδο.

Προκειμένου να περιορίσουμε τον πληθυσμό τους και να διακόψουμε την παραγωγή τέλειων εντόμων ξεκινήσαμε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, για πρώτη φορά, σε σχέση με όλα τα παρελθόντα έτη, αρκετά νωρίτερα, πραγματοποιώντας τον 1ο ψεκαστικό κύκλο προνυμφοκτονίας-ακμαιοκτονίας ήδη από τον Φεβρουάριο (16-17-18/2/2024), και τον 2ο τον Μάρτιο (22-23-24/3/2024). 

Εκτάκτως και λόγω σημαντικής όχλησης και παρουσίας πληθυσμού κουνουπιών στον Δήμο, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως ο 3ος ψεκαστικός κύκλος, 5, 6 και 7 Απριλίου και ο 4ος ψεκαστικός κύκλος θα λάβει χώρα πριν το Πάσχα. 

Με δεδομένο την παρουσία της σημαντικής εστίας ανάπτυξης κουνουπιών στον Δήμο, τον υδροβιότοπο Μουστού και την αναμονή εκτέλεσης έγκαιρου έργου προνυμφοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάνουμε έκκληση σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου, να συμβάλλουν στον περιορισμό των ενδοοικιακών εστιών ανάπτυξης κουνουπιών όπως βόθροι, άχρηστα πηγάδια, ανοιχτά βαρέλια με συσσώρευση βρόχινου νερού, φραγμένες υδρορροοές, ανοιχτά αποχετευτικά δίκτυα ή οποιαδήποτε άλλη εστία μικρή ή μεγάλη εντοπίζουν στις αυλές τους.      

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο