ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: “Μην εμπιστεύεστε κανέναν – Πολλά κρούσματα απάτης” (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για τις τηλεφωνικές απάτες – και όχι μόνο – με στόχο κυρίως τους ηλικιωμένους ενημερώθηκαν σήμερα από τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας κ. Κατσαντώνη Χαράλαμπο τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/_GXhYXGRKjo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ.Καραλής σε συνεργασία με τον κ.Κατσαντώνη διοργάνωσαν αυτή την ομιλία, προκειμένου να προστατέψουν τους ηλικιωμένους, καθώς τα κρούσματα με τις τηλεφωνικές απάτες ολοένα και αυξάνονται.

Όπως ανέφερε ο κ.Κατσαντώνης τα θύματα δέχονται τηλεφωνήματα με απόκρυψη, όπου οι δράστες προσποιούμενοι άλλοτε γιατρούς, δικηγόρους και αστυνομικούς και άλλοτε τα ίδια τους τα παιδιά, τους λένε πως πρόσωπο της οικογενείας έχει εμπλακεί σε ατύχημα και χρειάζονται άμεσα χρήματα. Σκοπός των δραστών σύμφωνα με τον κ.Κατσαντώνη είναι να αιφνιδιαστούν τα θύματα και μέσα στην ταραχή τους να δεχτούν να συναντηθούν με τους δράστες για να τους παραδώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον διοικητή υπάρχουν και περιπτώσεις – όπου οι δράστες δεν χρησιμοποιούν το τηλέφωνο – αλλά εμφανίζονται είτε οι ίδιοι είτε συνεργάτες τους στα θύματα παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ, δικηγόρους, εφοριακούς ακόμα και αστυνομικούς με απώτερο σκοπό να μπουν στις οικίες και να αποσπάσουν χρήματα χρησιμοποιώντας ποικίλους τρόπους.

Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που συνιστά η αστυνομία είναι να διατηρούν τα υποψήφια θύματα την ψυχραιμία τους και να μην δείχνουν εμπιστοσύνη σε κανέναν. “Οι υπηρεσίες δεν έρχονται να μας μιλήσουν κατ΄οίκον! Αν μας θέλει κάποιος εφοριακός ή αστυνομικός θα μας αποστείλει η υπηρεσία του κάποιο έγγραφο για να μεταβούμε εκεί και δεν θα έρθουν οι ίδιοι στο σπίτι μας. Μην εμπιστεύεστε κανέναν!”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής, ενώ ζήτησε τη συνεργασία όλων για να συλληφθούν οι δράστες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις απατεώνες που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν πάρα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι δράστες δραστηριοποιούνται κυρίως στην πόλη της Τρίπολης, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί περιστατικά και στο Δάρα και άλλες περιοχές.

Τέλος όπως επεσήμανε ο κ.Κατσαντώνης αναφορικά με τις τηλεφωνικές απάτες, οι εγκέφαλοι των συμμοριών είναι κατά κύριο λόγο βουλγαρικής καταγωγής.

{gallery}thlefwnikes_apates{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο