“Έρχεται” το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν σε συνέντευξη τους οι Τσιλιβαράκης Δημήτρης και Γόντικα Τατιάνα, μέλη της οργάνωσης της ΚΝΕ Αρκαδίας…

Τις επόμενες μέρες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το προηγούμενο διάστημα το σύνθημα του Φεστιβάλ μας «Αγώνας – Γνώση – Τόλμη – Αντοχή. Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία… Από τους στίχους του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ » ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, σε εκατοντάδες πόλεις, χωριά, κωμοπόλεις, γειτονιές, τόπους ιστορικής μνήμης και με συμμετοχή χιλιάδων νέων οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την πολιτική πρόταση και τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, συζήτησαν μαζί μας για το πώς μπορεί να βγει ο λαός από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, ήρθαν σε μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αρκαδία θα ολοκληρωθούν με το Φεστιβάλ στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη, το Σάββατο στις 10/9 , όπου θα μιλήσει ο σ/φος Λάππας Νίκος μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Πανελλαδικά οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το μεγάλο φεστιβάλ στην Αθήνα, στο Πάρκο Α. Τρίτση στο Ίλιον το τριήμερο 22 – 23 -24 με πλήθος εκδηλώσεων, μουσικοθεατρικών δραστηριοτήτων , συζητήσεων, με συμμετοχή δεκάδων μεγάλων καλλιτεχνών.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει.

Η άθλια προπαγάνδα της συγκυβέρνησης της κυβέρνησης περί «Δίκαιης ανάπτυξης» και «τέλους των θυσιών» θέλει να πείσει τον λαό να συνεχίσει τις θυσίες για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, Την ίδια ώρα που στους τελευταίους εξασφαλίζει γενναιόδωρα πακέτα στήριξης, μεχρήματα που προέρχονται από την φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών, σε εμάς εξασφαλίζει ανεργία, αβεβαιότητα, αδιέξοδα. Την ανάπτυξη τους την είδαμε και το καλοκαίρι: πακτωλός εκατομμυρίων στο εφοπλιστικό και ξενοδοχειακό κεφάλαιο και την ίδια στιγμή δουλειά ήλιο με ήλιο για τους εργαζόμενους του κλάδου ενώ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν κατάφεραν να πάνε διακοπές.

Παράλληλα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Συρία, αποδεικνύουν ότι οι ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μονοπωλίων είναι οξύτατοι και το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου έρχεται πιο κοντά. Αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι που φέρνουν δεινά στους λαούς τόσο περίοδο ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου.

Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους. Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή. Προϋπόθεση είναι ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του, να σαρώσει κυβερνήσεις κι αφεντικά, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια!

Το πρόγραμμα του 42ου φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

Ομιλία από τον σύντροφο Νίκο Λάππα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Ακόμη:
Αθλητικές επιδείξεις
Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τον Δημοκρατικό στρατό στην Πελοποννησο
Συναυλία από το ροκ συγκρότημα Black Body Sedation
Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου , την παιδαγωγική ακαδημία του Δημοκρατικού Στρατού στην Πελοπόννησο καθώς και Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της σύγχρονης εποχής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο