ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκρίθηκε η νέα κανονιστική – Πότε θα εφαρμοστεί…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους συζητήθηκε ως πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ως Δημοτική Αρχή δεν κάναμε αφορισμούς. Είχαμε ανοίξει διάλογο για τη νέα κανονιστική και είχαμε συναντηθεί με όλους. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι σεβαστές. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Δείξαμε σαν Δήμος απίστευτη ανοχή για δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο ΦΕΚ για την πλατεία Πετρινού. Κανονικά πριν βγει το ΦΕΚ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα τραπεζοκάθισμα στην Πετρινού, διότι θεωρούνταν ακόμα δρόμοι. Τώρα τελείωσε επιτέλους αυτό το θέμα, ενώ συμπλήρωσε: Η πλατεία Πετρινού δεν είναι ορθογωνισμένη και κάποιοι αδικούνται. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν καταστηματάρχη. Αν κάναμε κάπου λάθος, θα τα δούμε όλα αφού εφαρμοστεί η νέα κανονιστική”.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ:

κ.Μανιάτης

Πήγαμε να δούμε τον κ.Δήμαρχο και δεν μας δέχτηκε. Μας είπε πως δεν θέλει να μας μιλήσει. Είμαστε επιχειρηματίες, πληρώνουμε στην ώρα μας, έχουμε επενδύσει και σας ζητάμε ένα πλαίσιο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ερήμωσε ο πεζόδρομος. Είμαι τόσα χρόνια επιχειρηματίας και έχει αλλάξει 5 φορές η κανονιστική.

κ. Κυρίμης

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση με την οποία δεν μου δίνατε χώρο απέναντι από το κατάστημά στην οδό Δημητρακοπούλου. Σκοπός είναι να πλήξετε κάποιες επιχειρήσεις, παρά να βοηθήσετε. Έχετε υπολογίσει πόσοι νέοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη και εντός τριών μηνών να έρθει  στο δημοτικό συμβούλιο πρότειναν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου, κάτι που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Για τη νέα κανονιστική θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Η νέα κανονιστική εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις Παυλή, Γιαννούλη και Νικολάου να ψηφίζουν υπερ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο