Σεπτεμβρίου 01, 2016

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκρίθηκε η νέα κανονιστική - Πότε θα εφαρμοστεί...

Η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους συζητήθηκε ως πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Ως Δημοτική Αρχή δεν κάναμε αφορισμούς. Είχαμε ανοίξει διάλογο για τη νέα κανονιστική και είχαμε συναντηθεί με όλους. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι σεβαστές. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Δείξαμε σαν Δήμος απίστευτη ανοχή για δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο ΦΕΚ για την πλατεία Πετρινού. Κανονικά πριν βγει το ΦΕΚ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα τραπεζοκάθισμα στην Πετρινού, διότι θεωρούνταν ακόμα δρόμοι. Τώρα τελείωσε επιτέλους αυτό το θέμα, ενώ συμπλήρωσε: Η πλατεία Πετρινού δεν είναι ορθογωνισμένη και κάποιοι αδικούνται. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν καταστηματάρχη. Αν κάναμε κάπου λάθος, θα τα δούμε όλα αφού εφαρμοστεί η νέα κανονιστική".


ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ:


κ.Μανιάτης

Πήγαμε να δούμε τον κ.Δήμαρχο και δεν μας δέχτηκε. Μας είπε πως δεν θέλει να μας μιλήσει. Είμαστε επιχειρηματίες, πληρώνουμε στην ώρα μας, έχουμε επενδύσει και σας ζητάμε ένα πλαίσιο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ερήμωσε ο πεζόδρομος. Είμαι τόσα χρόνια επιχειρηματίας και έχει αλλάξει 5 φορές η κανονιστική.κ. Κυρίμης

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση με την οποία δεν μου δίνατε χώρο απέναντι από το κατάστημά στην οδό Δημητρακοπούλου. Σκοπός είναι να πλήξετε κάποιες επιχειρήσεις, παρά να βοηθήσετε. Έχετε υπολογίσει πόσοι νέοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι;


Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη και εντός τριών μηνών να έρθει  στο δημοτικό συμβούλιο πρότειναν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου, κάτι που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.


Για τη νέα κανονιστική θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της.Η νέα κανονιστική εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις Παυλή, Γιαννούλη και Νικολάου να ψηφίζουν υπερ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 00:03

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia