Οδηγίες για την Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για την Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
 
Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.4368/16 (ΚΥΑ Α3 (γ)ΓΠΟΙΚ 25132/4-4-2016 ΦΕΚ 908/4-4-2016Τ.Β.),δεν κατατίθενται πλέον νέες αιτήσεις για έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων ανασφάλιστων. Όλοι οι ανασφάλιστοι έχουν τώρα πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας μόνο με το ΑΜΚΑ τους.
Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία.
 
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή(δηλαδή έχουν 0% συμμετοχή):
 
1.Άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως τα 2400 € για ένα άτομο, τα 3600 € για ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 600 € για κάθε εξαρτώμενο μέλος.
2.Άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% με προσκόμιση γνωμάτευσης από ΚΕΠΑ.
3.Ανήλικοι ως 18 ετών που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλα ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., ή είναι ασυνόδευτα παιδιά ή τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες ή είναι υπό Επιτροπεία, ή η επιμέλειά τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε τρίτους.
4.Άτομα που φιλοξενούνται σε θεραπευτικές δομές.
5.Κρατούμενοι σε φυλακές και οι φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα αγωγής και σε στέγες φιλοξενίας ανηλίκων.
6.Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και οι ανιθαγενείς και τα μέλη των οικογενειών τους.
7.Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους και τα μέλη των οικογενειών τους.
8. Θύματα των εγκλημάτων των άρθρων 323,323Α,349,351 ΚΑΙ 351Α του Ποινικού Κώδικα και αλλοδαποί που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.3875/2010.   
9.Άτομα με αναπηρία κάτω του 67% (με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια). 
10.Άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες χρόνιων πασχόντων της ΚΥΑ 31102/1870/2013 (με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια).
11.Κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου σε ισχύ την 04-04-2016 και τα μέλη των οικογενειών τους(με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια).
12.Αιτούντες βιβλιάριο ανασφαλίστου έως την 04-04-2016 και τα μέλη των οικογένειών τους(με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια).
 
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι, για τις κατηγορίες 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12, για να αποκτήσουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει να περάσουν μία διαδικασία ελέγχου. Ο έλεγχος αφορά στην υπαγωγή ή μη στις αναφερόμενες κατηγορίες δικαιούχων μέσω του ελέγχου του αντίστοιχου προβλεπόμενου στην ΚΥΑ δικαιολογητικού εγγράφου, στην διαπίστωση της ασφαλιστικής ή μη ικανότητας των αιτούντων και εφόσον δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, τον έλεγχο του οικογενειακού εισοδήματος και περιουσίας (για τις περιπτώσεις 9,10,11 και 12).
 
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι, ο γενικός πληθυσμός οικονομικά αδύναμων πολιτών καθώς και τα άτομα που έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών υγείας, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση επί της επιβληθείσας συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από την ημερομηνία που αναγράφεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 
 
Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Τρίπολης-Λαγοπάτη 45 στο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Ισόγειο)και να υποβάλλουν αίτηση στους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους. 
 
Απαιτούνται ταυτότητα/διαβατήριο, νόμιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, οποιοδήποτε αποδεικτικό κατοικίας στο Δήμο, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ και άλλα δικαιολογητικά ανά περίπτωση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:τηλ. Επικοινωνίας: 2713610437
                                                               ή 2713600418
 
 ΔΕΙΤΕ
 
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο