Ιουλίου 26, 2016

Θα γίνει κανονικά το Πανηγύρι της Τεγέας, συμφωνία Δήμου Τρίπολης - Τεγεατικού

Οι τελευτέες λεπτομέρειες για τη νόμιμη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης της Τεγέας συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Τα προβλήματα που είχαν προκύψει, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και το συμβούλιο αποφάσισε την αποδοχή παραχώρησης ιδιοτήτων χώρων, την οριοθέτηση κοινόχρηστου χώρου και τα τέλη κατάληψης, για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης.

Για το χρονικό διάστημα λειτουργίας του πανηγυριού, χώρους παραχώρησαν οι:

Τεγεατικός Σύνδεσμος

Ιωάννης Παπασίνος

Γεώργιος Μουλόπουλος

Ηλίας Παπασίνος

Ιωάννα Ρούσσου, Αθηνά Αναγνωστοπούλου

Κασσιάνη Λαγανή

Δημάκης και Αγησίλαος Λαγάνη (ιδιοκτησία Βρούβα)

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στην σημερινή του συνεδρίαση (26/07/2016), κατά πλειοψηφία η παραχώρηση ιδιόκτητων χώρων για την πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης στην Τεγέα καθώς και η οριοθέτηση του χώρου για τη λειτουργία αυτής.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Δρακόπουλος λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια υπάρχει αγωνία για το αν θα γίνει ή όχι το πανηγύρι. Η πατρότητα του πανηγυριού ανήκει στην ιστορία και την παράδοση, 132 χρόνια συναπτά ο Τεγεατικός έχει οργανώσει αυτό το πανηγύρι. Για την περιοχή μας είναι κάτι αντίστοιχο με την Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βόσνο και τον κ. Δήμαρχο.

Ο Τεγεατικός είναι μια ιδέα, όσοι τον υπηρετούν έχουν προσεταιριστεί αυτή την ιδέα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ωφέλιμοι για την Τεγέα.

Ελπίζουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν αντιπαλότητες.»
 
Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βόσνος είπε ότι στόχος της Δημοτική Αρχής ήταν εξ αρχής να γίνει το πανηγύρι της Τεγέας και θα γίνει αφού πρώτα πάρει την στοιχειώδη νομιμότητα για την λειτουργία του καθώς επίσης ανέφερε πως οι παραγκολόγοι θα συμφωνήσουν στο κομμάτι της ιδιοκτησίας.

 Ο Δήμος Τρίπολης οριοθετεί τον χώρο του πανηγυριού, τιμώντας τα 130 χρόνια του θεσμού αυτού της Τεγέας και ταυτόχρονα τιμά και τον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

 Συνεπώς, παραχωρούνται οι χώροι της Επισκοπής, κοινόχρηστοι και ιδιωτικοί, στον Δήμο Τρίπολης ώστε να διεξαχθεί το πανηγύρι νόμιμα αφού μόνο ο Δήμος μπορεί να αδειοδοτήσει αυτόν τον θεσμό ως προς την άδεια και την εγκατάσταση της λειτουργίας .

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 21:36

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia