ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΣυγκλόνισαν οι γονείς του Τουρούτσικα: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας» (vid)

Συγκλόνισαν οι γονείς του Τουρούτσικα: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας» (vid)

Σε κλίμα βαθειά οδύνης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην Τρίπολη, η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών, εκτελώντας το καθήκον του.

Η μητέρα του υποσμηναγού, Σταυρούλα, συγκλονισμένη, ανέφερε μέσα σε λυγμούς στον επικήδειο λόγο της: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας.

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Οι δύο άτυχοι πιλότοι θα τιμηθούν με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου. Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη -δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Πηγή: skai.gr, ertnews.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο