Παυλής για ΔΕΥΑΤ: Τα τιμολόγια, οι ενστάσεις και η ΕΔΕ για παλιές μετρήσεις (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συζήτηση για τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ στα χωριά του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπό την παρουσία πολλών Προέδρων τοπικών κοινοτήτων, αλλά και στελεχών της ΔΕΥΑΤ.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/F6urCI_k7Oc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μετά από ερώτηση του Κώστα Τζιούμη, για τις μετρήσεις (πότε έγιναν και πότε), ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής προχώρησε σε μία αναλυτική ενημέρωση.

Ο κ.Παυλής μίλησε για τις ενστάσεις που έχουν γίνει στις δημοτικές ενότητες, οι οποίες είχαν να κάνουν με τους λογαρισμούς της ΔΕΥΑΤ.

Μετά την ανακοίνωση του νέου τιμολογίου πολλές είναι οι ενστάσεις και τα παράπονα των δημοτών για τους φουσκωμένους λογαρισμους.

Όμως οι μετρήσεις που έγιναν το 2015 έφτασαν πάνω από 11.000 ρολόγια.Στο μεσοδιάστημα, από τότε που βγήκαν αυτές οι μετρήσεις και πήγαν οι λογαριασμοί, συνολικά στην υπηρεσία μέχρι και χθες έχουν υποβληθεί 245 ενστάσεις για 11.483 λογαριασμούς. Ζήτησα να γίνει ένας έλεγχος αυτών των ενστάσεων, αν αναφέρονται σε διαγραφή ή διόρθωση. Η συντριπτική πλειοψηφία αναφέρεται σε διαγραφές. Έχουν πάει δηλαδή λογαριασμοί σε δημότες που δεν έχουν ρολόι.

Αν κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους κάποτε και δεν μέτρησαν, ο κόσμος δεν ευθύνεται. Μην μου πουν κάποιοι ότι έκαναν μετρήσεις. Είχαν πάρει παλιές μετρήσεις πρώην δήμων και είχαν βάλει συν 15%. Για όλα αυτά είναι σε εξέλιξη μία ΕΔΕ και θα βγει σύντομα το πόρισμα από την ΔΕΥΑΤ.

Διετάχθη στην υπηρεσία να κάνει επανέλεγχο.

Στις περισσότερες οι καταναλωτές είχαν δίκιο.

Όταν αναζήτησα να δω για ποιο λόγο βγαίνει ένας λογαριασμός, όταν έχει κάνει αίτημα ο δημότης πριν από 3-4 χρόνια για να κοπεί το ρολόι.

Βρήκα στα αρχεία των πρώην δήμων φακέλους με αποστολές αιτήσεων διαγραφών στο Δήμο. Δεν υπήρξε καμία διαγραφή.

Γίνονται κάποιες διορθώσεις σε λογαριασμούς και αποστέλλεται και σημείωμα όπου Δήμος και ΔΕΥΑΤ ζητούν συγνώμη. 

Καταλαβαίνω τα παράπονα των πολιτών αλλά γι’ αυτό ευθύνονται κάποιοι που τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν μετρήσεις.

 Είναι μια κατάσταση που δεν μας τιμά, αλλά σιγά-σιγά θα ομαλοποιηθεί.

Ο κ. Καρώνης έπειτα πήρε τον λόγο  και είπε ότι μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη, και τόνισε ότι  έχουν γίνει προτάσεις και έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές , αναφέροντας ότι  όταν είχε κάνει την ενημέρωση στους προέδρους για την νέα τιμολογιακή πολιτική δεν είχαν φέρει καμία αντίρρηση.”Δεν μπορεί να βγεί ενα τιμολόγιο αν δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη.

Στο τέλος ο κ.Παυλής ανέφερε: Αντιλαμβάνομαι τον κ. Σμυρνιώτη που δεν έκανε τίποτα. Αυτό έχει δουλειά. Εμείς παιδευόμαστε επί 1.5 χρόνο για το θέμα αυτό.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο