Δ. Παυλής: Ενημέρωση Δ Σ Τριπολης για τις καταστροφές από τη θεομηνία

Για την επίσκεψη του επιτελείου της κυβέρνησης, την καταγραφή των ζημιών και τα όσα αντίκρισε ο ίδιος μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στο δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την επίσκεψη του επιτελείου της κυβέρνησης, την καταγραφή των ζημιών και τα όσα αντίκρισε ο ίδιος μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στο δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/9cBw0qUW_5Y” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Οι καταστροφές ήταν τόσο μεγάλες που ακόμα και σήμερα δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση για το επόμενο διάστημα. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και έγιναν προσπάθειες για να αξιολογηθεί η ζημιά και να κηρυχτεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.Αύριο το πρωί θα γίνει ενημέρωση στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να καταγραφούν όλες οι απώλειες.

Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει δέκα μέρες. Μετά το ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην κοστολόγηση των ζημιών.  Αύριο και μεθαύριο θα έρθουν τρεις επιτροπές για να αξιολογήσουν ζημιές που έχουν γίνει σε ρέματα και δρόμους. Έχουμε ζητήσει από τους προέδρους να μας καταγράψουν σε κάθε χωριό τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, καθώς η αγροτική οδοποιία έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

Στο Δήμο θα δηλώνονται ζημιές μόνο για τις οικοσυσκευές. Για τις καλλιέργειες θα απευθύνονται στον ΕΛΓΑ. Σήμερα μπήκαν οι υπογραφές για την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Λευκή Νύχτα» στο Λουτράκι – Προσφορές, μουσική και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Λουτράκι πραγματοποίησε τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», μια εκδήλωση που στόχο είχε την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την προσέλκυση επισκεπτών στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά μέχρι αργά, προσφέροντας προϊόντα σε ειδικές τιμές, π

Με μεγάλη επιτυχία το «Disco Beach Party – Back to the ’80s» της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Disco Beach Party στο Παράλιο Άστρος. Η εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα 80s με κέφι.

ΔΕΘ 2026 | Δημήτρης Πτωχός: Η Πελοπόννησος σε κοινή θέα και ανοιχτή στον κόσμο Στο επίκεντρο e-ΕΡΓΑ και Peloponnese Trails

Με κεντρικό μήνυμα «Ανοιχτή Πελοπόννησος – Μια Περιφέρεια που λειτουργεί με διαφάνεια, οικοδομεί εμπιστοσύνη και δημιουργεί αξία», η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δύο χαρακτηριστικές πτυχές της στρατηγικής της για την επόμενη ημέρα. Από τη μία, μια Περιφέρεια «σε κοινή θέα», που αξιοποιεί τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τι

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ – Αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή νέων μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το σχολικό έτος 2026-2027. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 41 ειδικότητες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση