Δ. Παυλής: Ενημέρωση Δ Σ Τριπολης για τις καταστροφές από τη θεομηνία

Ιουνίου 28, 2016
Για την επίσκεψη του επιτελείου της κυβέρνησης, την καταγραφή των ζημιών και τα όσα αντίκρισε ο ίδιος μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στο δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Οι καταστροφές ήταν τόσο μεγάλες που ακόμα και σήμερα δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση για το επόμενο διάστημα. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και έγιναν προσπάθειες για να αξιολογηθεί η ζημιά και να κηρυχτεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.Αύριο το πρωί θα γίνει ενημέρωση στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να καταγραφούν όλες οι απώλειες.

Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει δέκα μέρες. Μετά το ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην κοστολόγηση των ζημιών.  Αύριο και μεθαύριο θα έρθουν τρεις επιτροπές για να αξιολογήσουν ζημιές που έχουν γίνει σε ρέματα και δρόμους. Έχουμε ζητήσει από τους προέδρους να μας καταγράψουν σε κάθε χωριό τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, καθώς η αγροτική οδοποιία έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

Στο Δήμο θα δηλώνονται ζημιές μόνο για τις οικοσυσκευές. Για τις καλλιέργειες θα απευθύνονται στον ΕΛΓΑ. Σήμερα μπήκαν οι υπογραφές για την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 28 Ιουνίου 2016 %08:%Ιουν

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia