Επετειακή εκδήλωση της ΙV Μεραρχίας Πεζικού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics-vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την IV Μεραρχία Πεζικού με αφορμή την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, το βράδυ της Παρασκευής στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zyi4RPo8TH8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η βραδιά ήταν υψηλού συμβολισμού, καθώς αναδείχτηκαν δύο σπουδαία γεγονότα, το πρώτο ήταν τα 110 χρόνια από την συγκρότηση της Μεραρχίας και το δεύτερο, τα 200+1 χρόνια από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο προκειμένου να ακούσει τις ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων.

DSC 0768

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ανεβαίνοντας στο βήμα, μίλησε για το πολύ σημαντικό γεγονός της Άλωσης καθώς και για την ιστορία της Μεραρχίας.

Στη συνέχεια, ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Γιώργος Κακούτης, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μεραρχίας και στα σημαντικά γεγονότα στα οποία ήταν «παρούσα». Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κακούτη, ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο το οποίο αναφερόταν στα 110 χρόνια της Μεραρχίας.

DSC 0750

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γεράσιμος Καραμπελιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Μεραρχεία στους Βαλκανικούς Πολέμους και σε άλλα καθοριστικά γεγονότα για την εξέλιξη του νέου Ελληνικού κράτους. 

Κατόπιν, έγινε απονομή βραβείων σε μέλη του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα καθώς και στον πρόεδρο του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 κ. Κώστα Πλαπούτα για την μεγάλη του συνεισφορά.

Η βραδιά έκλεισε με επετειακά τραγούδια από την στρατιωτική μπάντα της IV Mεραρχίας πεζικού.

{gallery}merarxia_ekdilosi{/gallery}

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο