Τρίπολη: Ονοματοθεσία νέας οδού «Καθηγητή Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου»

Η εκδήλωση ονοματοθεσίας οδού στην περιοχή Νέας Αγοράς του Δήμου Τρίπολης με την ονομασία “ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (22/5/2022).

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Έναν ξεχωριστό άνθρωπο τιμά και υπερήφανα προβάλλει ο Δήμος, η πόλη, η Τρίπολη σήμερα. Άνθρωπο υπόδειγμα, πρότυπο, πηγή καλών για την επιστήμη και την κοινωνία, πηγή δίκαιης και δικαιολογημένης «υπερηφάνειας» για τον τόπο του, για την γενέθλια γη. Ως δήμαρχος, λοιπόν, είμαι υπερήφανος γιατί η πόλη μας γέννησε και ανέθρεψε  τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Συγχρόνως είμαι πραγματικά και βαθιά συγκινημένος, διότι η μοίρα μού επέτρεψε να προσφέρω ελάχιστη αντίχαρη και οφειλόμενο αντίδωρο στον άνθρωπο που μας και με εμύησε, μεθοδικά και άριστα, στην Χειρουργική , στον Ασκληπιάδη δάσκαλό μου.

Ανέβηκε σε και κατέκτησε πολλές κορυφές ο τιμώμενος σήμερα. Κορυφές επιστημονικές, κοινωνικές, ελληνικές και παγκόσμιες – δεν ελησμόνησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, την Αρκαδία, την Τρίπολη, το μικρό χωριό Αραχαμίτες.»

Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός κ. Κώστας Βλάσης είπε ότι «αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ιατρό και στον άνθρωπο που δόξασε στον τόπο του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν γιατρός με όλη τη σημασία της λέξης, ταγμένος στο λειτούργημα του και στον άνθρωπο. Ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μεταμόσχευσης ‘ήπατος στην Ελλάδας. Δίνω συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για τη σημερινή πρωτοβουλία.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος δήλωσε ευτυχής διότι επιλέχθηκε να μιλήσει για «έναν σπουδαίο άνθρωπο με διαδρομή γεμάτη φως και προσφορά. Έναν υπέροχο άνθρωπο, ένα σπουδαίο γιατρό. Έξοχος δάσκαλος, αμετακίνητος ιδεολόγος. Ανθρωπιστής ιατρός».

Ο Καθηγητής Θεραπευτικής – Αιματολογίας – Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος Αθανάσιος – Μελέτιος, τόνισε ότι ο Ιωάννης Παπαδημητρίου αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς χειρουργούς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Σιάσος Γεράσιμος, αναφέρθηκε στη λαμπρή σταδιοδρομία του Ιωάννη Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι υπήρξε «Ολύμπια φυσιογνωμία» και «κορυφαίος δάσκαλος» για τους φοιτητές του.

Ο Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ κ. Αρκαδόπουλος Νικόλαος, τόνισε ότι «ο Ιωάννης Παπαδημητρίου ήταν πάντα στη χειρουργική πρωτοπορία και γλίτωσε δεκάδες εκατοντάδες Έλληνες ασθενείς για να μεταβούν στο εξωτερικό και να υποβληθούν σε δύσκολες επεμβάσεις».

Η Ιατρός Χειρουργός, κυρία Παζαϊτη – Καραμανλή Νατάσα, αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Ιωάννη Παπαδημητρίου. «Ήταν πραγματικός Καθηγητής, καθοδηγητής, έδινε ευκαιρίες στους νέους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Η Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, κυρία Παπαδοπούλου – Κλαμαρή Δήμητρα, εξέθεσε λίγα λόγια για τη συνεργασία της με τον Ιωάννη Παπαδημητρίου. «Τον τιμούμε ως επιστήμονα και ως Ιατρό, έναν δημόσιο άνδρα με αίσθημα ευθύνης και με πολύ υψηλές ικανότητες στη διοίκηση».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής κ. Φώτης Τούντας είπε ότι «ο Πολιτισμός μιας πόλης φαίνεται από τον τρόπο που τιμά τους νεκρούς της. Συγχαίρω το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη για την απόφαση να τιμήσουν έναν εξαίρετο Τριπολίτη και εξαίρετο επιστήμονα, τον Ιωάννη Παπαδημητρίου, δίνοντας το όνομά του σε ένα δρόμο της πόλης.»

Εμφανώς συγκινημένη, η κυρία Παπαδημητρίου, εκ μέρους της οικογένειας του Ιωάννη Παπαδημητρίου, ευχαρίστησαν όλους τους ομιλητές για τα καλά τους λόγια και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, την Αντιδήμαρχο, κυρία Καρούντζου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ο Γιάννης σήμερα είναι εδώ μαζί μας και με το παράδειγμά του μας εμπνέει και μας καθοδηγεί».

Στο τέλος, της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας οδού, με το όνομα του Ιωάννη Παπαδημητρίου, στην περιοχή της Νέας Δημοτικής Αγοράς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο