Στο ΔΣ Τρίπολης ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε σε ΔΕΥΑΤ, πάγια προκαταβολή προέδρων, αδέσποτα, σκουπίδια αλλά και εγκατάσταση εξωτερικών απινιδωτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης  Μαΐου 2016, ο επικεφαλής της παράταξης “ Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα “ κ. Νίκος Τσιαμούλος  κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων αναφέρθηκε στα εξής θέματα

Για τη ΔΕΥΑΤ ζήτησε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ, καθώς οι λογαριασμοί που πηγαίνουν στους συνδημότες μας στα χωριά, είναι αυξημένοι με υπέρογκα ποσά. Την αναφορά αυτή στο θέμα των αυξημένων λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ την επιβεβαίωσαν και οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων παραπονούμενοι για χρεώσεις πέρα της λογικής που δεν μπορούν να πληρωθούν. Η απάντηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Καρώνης Γεώργιος ήταν αναμενόμενη, δηλαδή ότι όλα έχουν γίνει σωστά. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής μας κ. Τσιαμούλος έχει καταθέσει Υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για έλλειψη στρατηγικής και μελετών, με φόβο τον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών της ΔΕΥΑΤ . Ζήτησε πάλι από τον κ. Καρώνη, όταν συζητηθεί το θέμα για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ να φέρει και το βιογραφικό του για να καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να αμείβεται με 1.250,00 το μήνα? Έκλεισε το θέμα με τον προβληματισμό μήπως η ΔΕΥΑΤ καταντήσει σαν την ΚΕΔΗΤ!

Για την πάγια προκαταβολή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, και δημιουργούνται πολλές καθυστερήσεις σε θέματα που τρέχουν στα χωριά και έχουν εκδοθεί παραστατικά. Κάποιοι Πρόεδροι  έχουν λάβει τα χρήματα (με επιλεκτική από την Διοίκηση “αξιολόγηση”) και δεν δικαιολογείτε καμία καθυστέρηση ιδιαίτερα σε συμπολίτες μας Προέδρους που όπως είπε o επικεφαλής μας “ Κρατούν Θερμοπύλες και ζωντανά τα χωριά μας “.

Ακόμα, απηύθυνε ερώτηση στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την Καθαριότητα κ. Τότση για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τον Άγιο Βλάση. Συγκεκριμένα ρώτησε αν έχει εγκριθεί από τον Επίτροπο η δαπάνη των 500.000,00 που εκτοξεύει (κατά τα άλλα το μηδενικό κόστος του κ.Παυλή) στα 130,00 το τόνο, με το πρόβλημα να γίνεται όλο και πιο έντονο.

Αμέσως μετά παρατήρησε ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα «έχει ξεφύγει» και ζήτησε να αναρωτηθεί ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος πως αυξάνονται τα αδέσποτα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι μας φέρνουν από αλλού κάτι που τους είχε επισημάνει σε περασμένο Δ.Σ. ο κ. Τσιαμούλος. Επίσης αναφέρθηκε στην πλέον αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης για ενοικίαση ή αγορά οικοπέδου για την κατασκευή ενδιαίτηματος (Καταφύγιο Ζώων).

Τέλος, πρότεινε εγκατάσταση εξωτερικών απινιδωτών και παραχώρησε το χρόνο του στον κ. Νίκου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ως γιατρός. Είπε ο κ. Νίκου ότι ο Δήμος μας (όπως και άλλοι Δήμοι) θα πρέπει να προμηθευτεί και εγκαταστήσει απινιδωτές σε χώρους άθλησης και άλλα σημεία συνάθροισης του κοινού.(πλατείες κλπ) Υπάρχει, μάλιστα, και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υ4α\οικ 22.8.2007, σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στους προαναφερθέντες πολυσύχναστους χώρους, είναι υποχρεωτική.

O Αυτόματος Eξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή. Το δε κόστος για την προμήθεια 5 εξωτερικών απινιδωτών δεν ξεπερνά τις 7.500,00 περίπου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο