Εκδήλωση για την Άλωση της Τριπολιτσάς στην πλατεία Άρεως (pics – vid)

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με τίτλο «από την Άλωση της Πόλης στην Άλωση της Τριπολιτσάς», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.
[iframe width=”790″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/Y2JUwXKpSeM” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έγινε ιστορική αναδρομή από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι και το 1821, όπου εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ekdilosi

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους ψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας να ψάλλουν τη υπερμάχω, ενώ ακολούθησαν αφηγήσεις για σημαντικά γεγονότα της περιόδου 1453-1821.

εκδηλωσηξ

Επίσης, ερμηνεύτηκαν από την Παραδοσιακή Χορωδία της Μητρόπολης, τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση.

xoroi

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακού χορούς, από τους Χορευτικούς Συλλόγους «Βυζαντινός Χορός» και «Λαογραφική Εστία Τρίπολης».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο