Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (vid)

Μια ενημερωτική δράση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες πραγματοποίηθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.
[iframe width=”790″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/qp-cJ289rBI” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

H δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για τις πρώτες βοήθειες.

Στο πλατεία Πετρινού βρέθηκαν δύο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αρχικά ο Εθελοντής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κ. Γιώργος Βούλγαρης, μίλησε για τα βασικά είδη που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο μας σε περίπτωση ανάγκης.

Το σημαντικότερο όπως εξήγησε, είναι ένα φαρμακείο το οποίο θα συμβάλλει σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, επίσης ένα τρίγωνο ασφαλείας θα βοηθήσει σε περίπτωση που το όχημα μας πάθει κάποια μηχανική βλάβη, προκειμένου να ενημερώσουμε τα προπορευόμενα οχήματα ενώ το φωσφοριζέ γιλέκο, είναι σημαντικό καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια έκτακτη ανάγκη για να μας βλέπουν ειδικά τη νύχτα.

Ανάμεσα στα άλλα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε ένα συμβάν, είναι ένας πυροσβσεστήρας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επίσης, ο Εθελοντής ανέφερε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε εάν κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο