Σωτήρης Παπαδημητρίου για δημοτική αρχή: ”Δύο χρόνια φωτογραφίες παντού” (video)

Κριτική στην δημοτική αρχή Τζιούμη για μια σειρά από ζητήματα άσκησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
[iframe width=”790″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/0ryK6ei5HbQ” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]
Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου στην συνέντευξη τύπου.

Ήδη κλείσαμε δυο χρόνια διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής και αυτό που έβαλαν ως τίτλο στο αφήγημά τους ήταν «2 χρόνια δουλειά παντού».

Ο τίτλος όμως που πρέπει να μπει γιατί είναι πιο αντιπροσωπευτικός είναι: «2 χρόνια φωτογραφίας παντού». Είναι γεγονός ότι μετά το πέρας της διοίκησής τους θα μπορούν να παραχωρούν μαθήματα φωτογραφίας και επικοινωνίας.

Πέρασαν ήδη 2 χρόνια απ’ τα οποία εκτός του φωτογραφικού φακού που έχει πάρει φωτιά, τίποτα άλλο δεν κινείται με την ίδια ταχύτητα. Ευτύχισαν με το «καλημέρα» να έχουν χρήματα να ξοδεύουν, να έχουν ενεργές συμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για να λειτουργούν αλλά κυρίως έχουν έτοιμα έργα να υλοποιήσουν.

Το συμβόλαιο του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή και της παράταξής του με τον λαό όπου δεν είναι άλλο από το 56σέλιδο Απολογισμό, υλοποιείται ένα μεγάλο μέρος του. Υλοποιείται με αργούς ρυθμούς, υλοποιείται με αλλαγές, υλοποιείται με καθυστερήσεις αλλά αυτό υλοποιείται. Παρέλαβαν την μοναδική ευκαιρία με όλα τα έργα που τους παραδώσαμε,  η Τρίπολη και τα χωριά μας να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Είναι πλέον εμφανές στον κόσμο ότι και δουλέψαμε και πετύχαμε πολλά.

Σήμερα διανύοντας τον 3ο χρόνο θητείας, τίποτα δεν φαντάζει για ένα λαμπρό μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό που να δείχνει ότι κάτι δικό τους θα ξεκινήσουν και κάτι θα αφήσουν. Ούτε μακέτα. Λειτουργούν χωρίς όραμα, χωρίς στόχευση μα κυρίως χωρίς διάθεση. Ήδη κουράστηκαν.

Την 1η Σεπτεμβρίου εξέδωσαν ένα εκθεσιακό δελτίο τύπου όπου παρουσιάζουν αυτά που έχουν κάνει, αυτά που κάνουν και αυτά που θα κάνουν. Θα μού επιτρέψετε να σας αναφέρω ένα προς ένα αυτά που δημοσίευσαν με την πραγματική τους διάσταση:

  • Ένταξη και επανάχρηση του ιστορικού δημαρχείου προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ. Μελέτη δική μας η οποία είχε καταψηφιστεί απ’ τον Κο Τζιούμη και την παράταξή του όταν ήταν αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα.
  • Ένταξη στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στο οποίο ο θεμέλιος λίθος και οι μελέτες είναι δικές μας (σελ. 40).
  • Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Υλοποιείται απ’ το 2016 με αρχικό ποσό ένταξης 2.532.175,83 ευρώ ενώ θεωρείται επιτυχία του αείμνηστου Παυλή το γεγονός ότι με μεγάλη πίεση στο Υπουργείο επετεύχθη σύμπραξη Δήμων Αρκαδίας και αναλάβαμε την διανομή. Οι υπόλοιποι νομοί έχουν διαχειριστή του προγράμματος την Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος λοιπόν πανηγυρίζει για την συνέχισή του με 1.700.000,00 (σελ. 48).

Αναφέρουν ότι υλοποιούν:

  • Μουσείο Λαμπράκη. Βρισκόταν προς δημοπράτηση (σελ. 15) απ’ το πρόγραμμα LEADER.
  • Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου. (σελ. 17) από ΑΝΒΟΠΕ.
  • Ολοκλήρωση της κατασκευής του ανοιχτού εμπορικού κέντρου (open mall) στα Κλωνατζίδικα (σελ. 6)
  • Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων Κάψια ( σελ.5 ) ΤΑΠ-ΤΟΚ. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι ΤΑΠ ΤΟΚ σημαίνει Τατούλης – Παυλής.
  • Ανάπλαση της εισόδου Κανδήλας (σελ. 7) ΤΑΠ-ΤΟΚ.
  • Δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Αλέας (σελ. 18) ΑΡΚΑΔΙΑ 2020.
  • Χάραξη, ανάδειξη και ψηφιοποίηση των ιστορικών διαδρομών του Μαινάλου (σελ. 43) ΤΑΠ ΤΟΚ
  • Δημοπράτησαν και ξεκινούν αναπλάσεις στις πλατείες Μπασιάκου και Ριζών (σελ. 7) όπου οι μελέτες ήταν έτοιμες.
  • Απαλλοτρίωση για τη δημιουργία ασφαλούς πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο (σελ. 23) . Προγραμματική με Περ. Πελοποννήσου όπου 2 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα.
  • Ασφαλτόστρωση 118.000 τμ δρόμων. Προϋπολογισμός 1.200.000,00 (σελ. 24) 2,5 σελίδες πίνακες με μετρημένους δρόμους με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας όπου από αυτούς υπολείπονται αρκετοί συν του ότι προβλέπονται και πινακίδες σήμανσης Κ.Ο.Κ. όπου ακόμα αγνοούνται.
  • Αγροτική οδοποιία (σελ. 22). Ολόκληρη δική μας. 3.800.000,00
  • Αντιπλημμυρικά έργα 1.800.000,00 (σελ. 22) Εξ ολοκλήρου δικό μας.
  • Ανακατασκευή και εκσυγχρόνιση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων καθώς και η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, του ΔΑΚ κλπ (σελ. 11) Συνολικός προϋπολογισμός 4.100.000,00 και με κλεισμένο το κολυμβητήριο επ’ αορίστου στέλνοντας τα παιδιά τα δικά μας εκδρομή σε άλλες πόλεις.
  • Παιδικές χαρές. (σελ. 8) Πονεμένη ιστορία. Βρήκαν τις μελέτες και τα χρήματα έτοιμα, για 24 παιδικές χαρές προς υλοποίηση αλλά αυτοί θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να αλλάξουν τα όργανα με πιο ακριβά (τα οποία ο κόσμος μιλά περί εκτρωμάτων) και να μπορούν να φτιαχτούν 15 και με την πιστοποίησή τους να αγνοείται.
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Λυκείων Λεβιδίου και Τεγέας (σελ. 9) ΤΑΠ ΤΟΚ
  • Δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ (σελ. 49) Το νερό στο αυλάκι το βάλαμε. Ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλά εμπόδια. Απόδειξη αυτού, ότι 2 χρόνια η σημερινή διοίκηση και αυτή παλεύει.
  • Οι αναφορές περί εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΤ, περί δημοπράτησης Βιολογικού καθαρισμού Λεβιδίου, περί επέκτασης δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων ( σελ 27-34) Η συνδρομή της σημερινής διοίκησης υπολογίζεται αν όχι μηδενική, μηδαμινή.
  • Γίνεται αναφορά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου μάθαμε ότι η δεματοποίηση των απορριμμάτων και με κόστος των 38,00 τον τόνο και χωρίς σαφή προοπτική μετακίνησης, αποτελεί νόμιμη διαχείριση.
  • Επίσης μιλούν για αύξηση του Πρασίνου και ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα. Τους προκαλώ δημόσια, να μας πουν το ύψος του κόστους αυτών των υπηρεσιών καθώς επίσης και τους αναδόχους.
  • Μιλούν για αξιοποίηση των μηχανημάτων του Δήμου για πολλές εργατοημέρες αλλά ας μας πουν αν έχουν επισκεφθεί όλες τις Κοινότητες και ιδιαίτερα σε αυτές που ο Πρόεδρος δεν είναι κάτοχος προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ας πάμε όμως σε αυτά που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα:

  • Κυκλοφοριακό. Καμία αναφορά, καμιά προοπτική. Και υπενθυμίζω στον κόσμο ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος μας διαθέτει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
  • Απόλυτο χάος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Στη διαχείριση που έγινε με τα μέτρα covid, η αρμόδια υπηρεσία δεν είχε κανένα λόγο στην κατάρτιση των καταστάσεων με τους εκάστοτε παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνταν. Η κατανομή των θέσεων γινόταν βάσει μηνυμάτων σε κινητό τηλεφώνου πολιτικού προϊσταμένου. Επιπλέον, επί θητείας μας πραγματοποιήθηκε μοριοδότηση και διάθεση όλων των κενών θέσεων σε μόνιμες ενώ τώρα δεν υπάρχει ούτε καν ως σκέψη.
  • Αδέσποτα. Το θέμα το έχουμε πολλαπλώς και πολυπλεύρως αναλύσει. Λοιδορηθήκαμε, κατηγορηθήκαμε, λασπωθήκαμε αλλά αυτοί δεν γνώριζαν καν ότι το ενδιαίτημα ήταν αδειοδοτημένο. Και η απόλυτη δικαίωση της παράταξής μας ήρθε με την έκθεση αυτοψίας απ’ την κτηνιατρική υπηρεσία όπου αναφέρει: «Επισημαίνουμε ότι ο μόνιμος εγκλεισμός των ζώων πέραν του ότι είναι μη σύμφωνος με τη νομοθεσία, παράλληλα είναι πράξη μη ηθική, επιβαρύνει το Δήμο με τα έξοδα διατήρησής τους εντός των εγκαταστάσεων, δεν αφήνει κενές θέσεις ώστε να πραγματοποιούνται επιπλέον στειρώσεις στα υπόλοιπα αδέσποτα ζώα και άρα όχι μόνο δεν επιφέρει καμία αλλαγή στον περιορισμό του αριθμού τους αλλά αυτά που ζουν εκτός εγκαταστάσεων, συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους».
  • Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Ακόμα παλεύουν με την μελέτη.
  • Δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση Δημάρχου και Αντιδημάρχου περί ορθής κατανομής χρημάτων του Φιλόδημου που προορίζονταν για συγκεκριμένα χωριά και ήταν εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα δικό μας.
  • Δεν έχουν γνωστοποιήσει στις Τοπικές Κοινότητες για τα υπολειπόμενα χρήματα ΣΑΤΑ που υπάρχουν και θα μπορούν να προγραμματίσουν για διάφορες παρεμβάσεις στα χωριά. Θα πρέπει να υπάρχει αδιάθετη ΣΑΤΑ 4 ετών συν ότι υπάρχει απ’ την τωρινή θητεία.
  • ΚΕΔΗΤ. Καμιά απόφαση γιατί ενέχει πολιτικό κόστος.
  • Βοσυνιώτειο ίδρυμα. Μία από τα ίδια.
  • Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Αυτό και αν καίει.

Είναι αρκετοί άλλοι τομείς όπου χρήζουν ανάλυσης γιατί υπάρχει δυσλειτουργία όπως είναι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Καθαριότητα, η Ασφάλεια των πολιτών, η προστασία του πρωτογενούς τομέα, ο τομέας Πρόνοιας, αλλά αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα σε άλλη συνάντηση μας να τα αναλύσουμε. Ούτως ή άλλως δεν θα αλλάξει κάτι.

Μας χαροποιεί λοιπόν το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του οράματος και της προσπάθειας του Δημήτρη Παυλή με την παράταξή του υλοποιείται, αλλά υπολείπεται αρκετό ακόμα Υπάρχουν εντάξεις έργων που ούτε καν τις έχουν αγγίξει. Δεν θα φτάσει ούτε ο χρόνος αλλά και με την σχετική απειρία τους και απροθυμία τους ίσως χαθούν και λεφτά.

Πριν κλείσω θέλω να σας πω ότι επίτηδες δεν κάνω αναφορά στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του Δήμου μας. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα θα τοποθετηθώ μετά το πέρας των τρεχουσών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα αυτών της 23ης Σεπτεμβρίου. Το μόνο που θα σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι, όταν μιλούσα τον Μάρτη μήνα για έλλειψη σχεδιασμού, στόχευσης και οράματος σχετικά με τα 200χρονα ήμουν πολύ επιεικής.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο