Εθνική διάκριση απόφοιτου του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης στην τελική φάση της μαθητικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Το Σάββατο 10/07/2021 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο τελικός διαγωνισμός της μαθητικής Οικονομικής Ολυμπιάδας σε εθνικό επίπεδο.Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί έξι μαθητές και μαθήτριες από το 1ο, το 2ο ΓΕ.Λ Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο.

Ο αριστούχος απόφοιτος πλέον του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης, Εκερέμ Χένα αναδείχθηκε 7ος στην τελική 10άδα του διαγωνισμού και έλαβε τιμητική διάκριση.Οι δέκα διακριθέντες σε Εθνικό επίπεδο θα εκπαιδευτούν προκειμένου να συμμετέχουν τον Σεπτέμβριο 2021 στην Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στην εξαιρετική διοργάνωση αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις, συνδιαγωνιζόμενοι με συνομηλίκους τους με κοινές ανησυχίες και συνομιλώντας με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό  και επιχειρηματικό πεδίο .

Η συμμετοχή στη διοργάνωση τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις και ταυτόχρονα να αναπτύξουν δεξιότητες, πολύτιμες για το μέλλον τους και προσδοκίες για την επίτευξη κάθε φορά υψηλότερων στόχων.Η προστιθέμενη αξία της συμμετοχής τους ήταν η παρουσία τους ως εκπροσώπων του δημόσιου σχολείου ανάμεσα σε πλήθος ιδιωτικών, που παρείχαν εντατική προετοιμασία στους μαθητές τους.

Η θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημα χορηγίας της μετακίνησης των    προκριθέντων  στην Αθήνα συνέβαλλε  καθοριστικά  στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς τους.Τέτοιου είδους προσπάθειες λειτουργούν αποτελεσματικά ως αντισταθμιστικά πρότυπα απέναντι σε όποια εκφυλιστικά φαινόμενα της εποχής μας.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχές για ανάλογες επιτυχίες  στον Εκερέμ Χένα και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος,...

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφρικανική σκόνη

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση για την κίνηση στους δρόμους...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Αργολίδα γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23.4.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο