Κ.Τζιούμης: Εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες του Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ετέθη σαν θέμα ,από παρευρισκομένους αγρότες, το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές στίς καλλιέργειες από την περυσινή (Μάιος 2015),χαλαζόπτωση.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξής μας τόνισε :

Είναι εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες, να δίδει ποσοστά ζημιάς 25% ,(Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πάρουν καθόλου αποζημίωση),ενώ όλοι γνωρίζουμε ,γιατί είχαμε επισκεφθεί τότε τις πληγείσες περιοχές ,ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Και είναι μεγαλύτερος εμπαιγμός να τους λέει να κάνουν τώρα ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση. Σε τι να κάνουν τώρα επανεξέταση οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ;Τα δέντρα τώρα είναι ξύλα δεν έχουν ούτε φύλλα πάνω ,πως θα δούν ,οι γεωπόνοι αν έχουν τα μήλα π.χ, χτυπηθεί από το χαλάζι;Γιατί μήλα δεν έχουν τώρα πάνω τα δέντρα !!!!

Είναι ευθύνη του ΕΛΓΑ που δεν βγήκαν έγκαιρα τα πορίσματα, ώστε να γινόταν η επανεξέταση πριν από την συγκομιδή των καρπών.

Ο κ Τζιούμης πρότεινε, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, εκτός από το ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες που θα αποστείλουμε, αντιπροσωπεία του συμβουλίου με επικεφαλή τον κ Δήμαρχο, να επισκεφθεί το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, κι αν χρειασθεί και την κεντρική διοίκησή του στην Αθήνα, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία μας και να απαιτήσει να γίνει επανεξέταση των πορισμάτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο