Ο Δήμος Τρίπολης καταδικαζει τέτοιες ενέργειες σε βάρος αδέσποτων ζώων .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πολίτες της Τρίπολης αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα. Αντίκρισαν την βαρβαρότητα και την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Στην Πλατεία Πετρινού και σε γύρω δρόμους βρεθήκαν δηλητηριασμένα ζώα, τα οποία, κατά την Κτηνιατρική Υπηρεσία, η δηλητηρίαση προέρχεται από δηλητηριασμένη τροφή (φόλες).

Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση και κινητοποίηση, τόσο από φιλόζωους, όσο και από συνεργεία του δήμου, κάποια από τα δηλητηριασμένα ζώα, κατάφεραν και διέφυγαν το κίνδυνο.

Ο Δήμος Τρίπολης, καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επίλυση του προβλήματος. Δε νομιμοποιείται κανένας από τους ανθρώπους να διαπράττουν τέτοιες πράξεις θεωρώντας πως δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Η λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεση και ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την κινητοποίηση όλων και με την ενημέρωση προς το κοινό για κάθε βήμα, για κάθε στόχο.

Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τον σεβασμό μας προς τα ζώα αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάνουμε μια παράκληση προς τους κατόχους οικόσιτων ζώων. Επειδή δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το πόσες δηλητηριασμένες τροφές μπορεί να είναι εκτεθειμένες στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και σε διάφορους δημόσιους χώρους, να υπάρχει μεγάλη προσοχή, παρόλο που συνεργεία του Δήμου, καταβάλλουν προσπάθεια και καθαρίζουν τους χώρους αυτούς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο