Ο Δήμος Τρίπολης καταδικαζει τέτοιες ενέργειες σε βάρος αδέσποτων ζώων .

Μαρτίου 09, 2016
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πολίτες της Τρίπολης αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα. Αντίκρισαν την βαρβαρότητα και την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Στην Πλατεία Πετρινού και σε γύρω δρόμους βρεθήκαν δηλητηριασμένα ζώα, τα οποία, κατά την Κτηνιατρική Υπηρεσία, η δηλητηρίαση προέρχεται από δηλητηριασμένη τροφή (φόλες).

Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση και κινητοποίηση, τόσο από φιλόζωους, όσο και από συνεργεία του δήμου, κάποια από τα δηλητηριασμένα ζώα, κατάφεραν και διέφυγαν το κίνδυνο.

Ο Δήμος Τρίπολης, καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επίλυση του προβλήματος. Δε νομιμοποιείται κανένας από τους ανθρώπους να διαπράττουν τέτοιες πράξεις θεωρώντας πως δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Η λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεση και ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την κινητοποίηση όλων και με την ενημέρωση προς το κοινό για κάθε βήμα, για κάθε στόχο.

Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τον σεβασμό μας προς τα ζώα αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάνουμε μια παράκληση προς τους κατόχους οικόσιτων ζώων. Επειδή δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το πόσες δηλητηριασμένες τροφές μπορεί να είναι εκτεθειμένες στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και σε διάφορους δημόσιους χώρους, να υπάρχει μεγάλη προσοχή, παρόλο που συνεργεία του Δήμου, καταβάλλουν προσπάθεια και καθαρίζουν τους χώρους αυτούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 9 Μαρτίου 2016 %14:%Μαρ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia