Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης στηρίζει την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε έκτακτη συνεδρίαση, η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης κατόπιν εισήγησης του Προέδρου Γιώργου Μ. Θεοδωρακόπουλου, αφού συνεχάρησαν τις πόλεις οι οποίες προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού καθώς και όλες τις πόλεις που συναγωνίστηκαν με την Τρίπολη, ομόφωνα αποφάσισε την στήριξη της στην Καλαμάτα για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και τα μέλη δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην προσπάθεια της Καλαμάτας για την τελική διεκδίκηση του τίτλου.

Το σχετικό κείμενο της απόφασης όπως ακριβώς ομόφωνα ψηφίστηκε από τα μέλη του συμβουλίου είναι το εξής:

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, συγχαίρει για την πρόκριση τους, στην δεύτερη φάση του θεσμού για την διεκδίκηση του τίτλου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, τις πόλεις της Ρόδου, της Ελευσίνας και της γειτονικής Καλαμάτας. Συγχαίρουμε επίσης για την προσπάθεια τους όλες τις πόλεις που συναγωνίστηκαν μαζί με την Τρίπολη.
Καμία από όσες πόλεις που διαγωνίστηκαν, δεν υστερούν σε πολιτισμό έναντι των προκριθέντων, αλλά όπως σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκαν οι άριστες από την επιτροπή αξιολόγησης.
Η διαγωνιστική διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου, ανέδειξε πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε αναξιοποίητα. Επικοινωνήσαμε στην Ευρώπη ότι το Αρκαδικό Ιδεώδες, είναι άσβεστο φώς σε τούτο τον τόπο. Αυτό το φώς πρέπει να το αξιοποιήσουμε με σκοπό την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας. Αν αξιοποιηθεί σωστά στο εξής, όλη αυτή διαδικασία της συμμετοχής μας, για την ανάδειξη της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα, δεν θα είναι μια χαμένη μάχη στην διεκδίκηση του τίτλου.
Να συγχαρούμε, όλους όσους προσπάθησαν για την επίτευξη του στόχου, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οργανωτική Επιτροπή Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, τους χορηγούς και κυρίως όλες τις εξέχουσες προσωπικότητες όπου με την στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή, έκαναν την υποψηφιότητα της Τρίπολης να λάμπει!
Πόλεις όπως η Καλαμάτα, αξίζουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η πρόκριση της Καλαμάτας, είναι σημαντική, καθώς στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται ο τόπος μας λόγο της οικονομικής κρίσης, η Καλαμάτα είναι το παράδειγμα της πόλης που αναγεννήθηκε από τα συντρίμμια της, πάλεψε σκληρά χωρίς εκπτώσεις στις αξίες όπως ο πολιτισμός και έχει καταφέρει σήμερα να λάμπει ξανά και να είναι μια πόλη πρότυπο!
Θερμά συγχαρητήρια, σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Καλαμάτας, που πάλεψαν τόσα χρόνια και κράτησαν άσβεστες τις έννοιες του Πολιτισμού.
Συμπαραστεκόμαστε στην συνέχεια του αγώνα της Καλαμάτας και τον στηρίζουμε, για την τελική διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 καθώς είναι πολλά τα πολιτιστικά στοιχεία που μας ενώνουν. Η Παλιγγενεσία δε του Ελληνικού Έθνους το 1821, τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Καλαμάτα, είναι το στοιχείο που έχει δημιουργήσει άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Τα μέλη και ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, είμαστε παρόντες και επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ως Εθελοντές στην διεκδίκηση του τίτλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ 2021 και δηλώνουμε έμπρακτα την στήριξη μας στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο